Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie.
Solutie: Admite cererea formulată de Biroul Executorului Judecătoresc B M, cu sediul în mun. Tg. Secuiesc, jud. Covasna. împotriva debitorilor K L, L B, C J, C A , cu toţii domiciliaţi în or. C Încuviinţează executarea silită împotriva debitorului principal K L şi împotriva debitorilor garanţi L B, C J, C A, în baza titlului executoriu constituit din contractul de împrumut nr. 154/18.05.2010 emis de creditoarea SA, cu sediul în mun. Sf. Gheorghe, , jud. Covasna, pentru suma de 11.095,26 lei şi penalităţile până la achitarea integrală a debitului, împreună cu cheltuielile de executare. Fără cheltuieli de judecată. Irevocabilă.
Intrebare.
Avand in vedere ca hot este irevocabila si se refera doar la suma de 11095 ron+ ch de executare+penalitati si ca nu se face nici o referire la dobanda , mai poate car ul sa mi calculeze dobanda in continuare pana recupereaza integral suma sau poate sa mi ceara doar banii la care face referire sentinta.
sa presupunem ca in decurs de un an achit rate lunare astfel incat dupa un an sa fie achitat integral aceasta suma plus ch executare si penalizari.
In tot acest timp deci un an mai poate sa mi calculeze si sa mi pretinda lunar dobanda aferenta soldului?
In temeiul titlului executoriu se executa hotararea instantei de judecata care a dispus obligarea dvs la plata unei sume
Dvs veti fi obligat la plata sumei dispuse de instanta de judecata + cheltuieli de executare
In prezent sunteti in faza de executare silita, nu se mai pune problema sa achitati esalonat debitul decat daca aveti acordul creditorului. Veti fi urmarit silit numai pentru suma prevazuta in titlul executoriu, pentru care s-a incuviintat executarea silita, adica debitul + penalitati + cheltuieli de executare silita
In situatia in care procedura de executare silita depaseste un anumit termne,exista posibilitatea ca unitatea creditoare CAR sa solicite reactualizarea sumei
Alte discuții în legătură
Executare
MihaiCL
Buna ziua.
Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie.
Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)