avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Somatie de plata la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Somatie de plata la asociatia de locatari

Buna ziua,
Am primit o somatie de plata de la asociatia de locatari conform careia, daca in termen de 10 zile nu voi achita suma restanta de 500 ron, voi fi actionata in justitie. Cunosc legea conform careia asociatiile pot proceda astfel daca s-a acumulat o datorie de-a lungul a 90 de zile. Problema este alta - am incercat sa platesc partial, respectiv intretinerea pe luna ianuarie (singura luna care poate fi considerata ca fiind neachitata in termenul de 90 de zile stipulat de lege) si ... nu mi-au primit banii. Am solicitat un document conform careia administratorul certifica faptul ca refuza sa primeasca suma aferenta respectivei luni si mi s-a refuzat si asta. Cu alte cuvinte, nu accepta decat suma integrala sau nimic. Vreau sa adaug faptul ca presedintele de asociatie, cel pe care il invoca administratorul de fiecare data cand ii puneam o intrebare (cum ar fi de ce nu pot plati luna ianuarie?) este un individ cunoscut printre locatari ca fiind extrem de rau voitor, procesoman si, in general, imposibil. Are o varsta inaintata, peste 80 de ani si ma intreb daca este legal si normal sa ramana in aceasta functie vesnic.
Asadar, au temeiul legal sa refuze achitarea partiala a sumei pentru care am fost somata? Poate face o asociatie lege peste lege? Ideea de intelegere amiabila este necunoscuta celor de la asociatia aceasta, teancul de somatii pe care il aveau pe birou demonstrand o data in plus ca se comit abuzuri grave "cu legea in mana", cum se spune. Va rog sa imi raspundeti daca, repet, au temei legal sa-mi refuze plata lunii ianuarie.
Cel mai recent răspuns: ireneirina , utilizator 20:31, 2 Mai 2012
Nu este legal ce au facut. Au obligatia de a va primi chiar si 1 leu/
Nu au niciun temei.
Trimiteti banii prin posta si pastrati fovada in cazul in care refuza sa-i primeasca.
Ei nu pot "soma" - asta o face numai judecatoria, ci va pot notifica.
Nu au nici un temei legal sa nu va primeasca banii.
Vreau sa adaug faptul ca presedintele de asociatie, cel pe care il invoca administratorul de fiecare data cand ii puneam o intrebare (cum ar fi de ce nu pot plati luna ianuarie?) este un individ cunoscut printre locatari ca fiind extrem de rau voitor, procesoman si, in general, imposibil. Are o varsta inaintata, peste 80 de ani si ma intreb daca este legal si normal sa ramana in aceasta functie vesnic.

Conform Legii 230/2007 Art.21(3) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale.
Deci nu conteaza ca are 30 sau 80 de ani,este ales de membrii comitetului executiv si de majoritatea proprietarilor, dar se poate schimba daca se doreste.
Va multumesc tuturor pentru lamuriri. Ma gandisem ca nu au dreptul sa refuze banii dar voiam o confirmare. Pe de alta parte, vreau sa va spun ca nu este prima data cand mi se intampla ceva de genul acesta. In urma cu vreo 2 ani, cand m-am mutat, a trebuit sa platesc fondul de rulment si de asemenea au refuzat plata esalonata. Este o procedura a lor, bazata pe tupeu si pe lipsa de timp a locatarilor de a se lupta cu ei. Cred, totusi, ca ii voi reclama la primarie (desi nu stiu in ce masura se rezolva ceva, in general cei care isi permit astfel de abuzuri lucreaza in clica, in relatie directa si de "prietenie" cu primariile).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? rodica_post rodica_post un presedinte al asociatiei de propietari are dreptul sa excluda vicepresedintele ales la adunarea generala exceptionala? motivul ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)
Presedinte nou al asociatiei de proprietari - cand nimeni nu vrea functia SilverAlfa SilverAlfa Buna ziua ! sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema noastra. La urmatoarea adunare a asociatiei, presedintele curent intentioneaza sa renunte la ... (vezi toată discuția)