avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Influenta negativa a concubinei- program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Influenta negativa a concubinei- program vizita minor

intrebare,indoiala
fostul sot,cu care am o relatie destul de tensionata,din motive independente de mine,faca si posteaza poze cu copilul nostru si concubina ,pe un numar de site-uri de socializare inclusiv messenger,avatar
rog,un raspuns autorizat
este legal acest lucru,este moral,are acest drept???
mentionez ca aceasta individa sacaie copilul sa pleca de la mine si sa locuiasca cu ei,ea are alt copil cu alt barbat
de asemeni,copilul este dus la o adresa unde ei coabiteaza,desi fiecare din ei au domiciliul la alte adrese,iar in hotarare e specificat ca trebuie dus,in cele 8 ore,doar la domiciliul parintilor lui,unde a declarat in instanta ca locuieste
ce pot face legal?????
sincer
multumesc mult mult,anticipat
Nerespectarea programului de vizita inseamna, nerespectarea unei hotarari judecatoresti. In acest sens puteti face o noua actiune in care sa solicitati executarea obligatiei legata de programul de vizita sau reducerea, modificarea ori schimbarea conditiilor programului respectiv.
de fapt,nu respecta locul prevazuty in programul de vizita,nu incadrarea orara a acestuia
oricum,intrebarea care ma intereseaza mai mult in momentul de fata este daca are dreptul de a face ce face cu copilul nostru,de a ii face poze cu respectiva si a le posta pe internet
Art. 14. - (1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.
Art. 15. - (1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.

Situatia este apreciabila in concret.

Doamna, va stresati inutil si cautati probleme acolo unde sunt. Nu are relevanta faptul ca persoana care apare alaturi de copil si tatal sau este concubina acestuia. Nu exista nicio lege care sa ii interzica tatalui sa isi faca fotografii cu propriul copil. Ce doriti de fapt, ca atunci cand tatal ii face o poza copilului sa va intrebe: stii sunt cu x, y, z pe cine imi dai voie sa surprind in cadru alaturi de copil?

In ceea ce priveste programul de vizita, scrie cumva acolo faptul ca in timpul acelui program cei doi sunt consemnati la domicilui? Tatal si copilul nu au voie sa iasa la un film, de exemplu, sau sa mearga in vizite?
De ce nu vedeti si latura buna a intregii situatii: relatia copilului cu tatal.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gi-jane2, moderator
nu stiu daca e cazul sa va multumesc pentru raspuns,se pare ca nu ati surprins deloc ceea ce am rugat drept raspuns
[editat]
am intrebat cu totul altceva,sincer,daca ati fi parinte,nu cred ca ati mai fi atat de permisiv

am uitat sa metionez ca TATAL,cel care are numai drepturi,nici un fel de obligatie,este cel care a parasit copilul,nu a avut si nu are nici in prezent un servici stabil,nu s-a interesat de absolut nimic in 3 ani de gradinita,....etc etc.....
in prezent este intretinut de aceasta concubina,care sincer nu are un comportamen corect fata de copilul nostru,care nu vrea sa mearga la ea,nu vrea sa aiba a face cu copilul ei,este umilit acolo,tatal pleaca si il lasa acolo cu acea femeie care nu are nici o treaba cu copilul,asa ca ma scuzati daca nu pot ramane pasiva,cand vine copilul si ma plange sa ii spun tatalui sa nu-l mai duca acolo
........sincer,recitesc ce ati scris si nu va inteleg 'agresivitatea',
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Comunicare intre parinti dupa divort dianakisser dianakisser Buna ziua, ati punea sa ma ajutati sa ma lamuresc? Am o fetita de 8 ani si am divortat de tatal ei cand ea avea 1 an. Nu ne-am inteles absolut deloc incepand ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor corinuta corinuta Buna ziua As dori sa va intreb ce sanse as ajea sa obtin program de vizita minor fara ridicare de la domiciliu de catre tatal copilului. Minora are 4 ani. Si ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minori elena_cory elena_cory Buna ziua, ma numesc Elena ,am 28 de ani,si am 2 copii. In urma uniu divort copii au fost dati spre crestere si educare tatalui, care nu are grija de ei ,ce ... (vezi toată discuția)