avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comunicare intre parinti dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comunicare intre parinti dupa divort

Buna ziua,
ati punea sa ma ajutati sa ma lamuresc?
Am o fetita de 8 ani si am divortat de tatal ei cand ea avea 1 an. Nu ne-am inteles absolut deloc incepand cu ultimele luni de sarcina si pana am divortat, vorbe foarte urate, hartuire si agresivitate. Eu am limitat foarte mult discutiile cu el, la strictul necesar in ceea ce o priveste pe fetita. El vede fetita in vacanta de vara si in vacanta de iarna si vorbeste cu ea la telefon in fiecare saptamana - pentru ca suntem in alta tara. Dar el insista, agresiv, cu telefoane si cu mail-uri, ca am obligatia sa vorbesc cu el despre fetita, sa-i trimit poze cu tot ceea ce face fetita si sa raspund la telefon ori de cate ori are el chef sa sune.
Intrebarea este: la ce se limiteaza, din punct de vedere legal, discutia intre parintii minorului dupa divort?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: dianakisser , utilizator 12:57, 22 Iulie 2010
Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului

Art. 14
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
Art. 15
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare ... Lucica Dinache Lucica Dinache Buna seara, Sora mea se confrunta cu o problema a carei rezolvare va rugam sa ne ajutati sa o gasim.In urma decesului fiului sau au ramas un minor de 11 ani ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare a copilului fratelui meu divortat noidoi noidoi buna ziua. fratele meu a divortat (amiabil) la inceputul anului. are o fata de 12 ani cu fosta sotie, care e din ce in ce mai introvertita. divortul ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor corinuta corinuta Buna ziua As dori sa va intreb ce sanse as ajea sa obtin program de vizita minor fara ridicare de la domiciliu de catre tatal copilului. Minora are 4 ani. Si ... (vezi toată discuția)