avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca si conventie civila de prestari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca si conventie civila de prestari servicii la acelasi angajator

Buna seara!
As dori daca se poate sa ma lamuriti in ce masura este posibil ca o persoana angajata cu contract de munca (part-time - perioada nedeterminata) sa poata incheia cu aceeasi societate o conventie de prestari servicii punctual, pentru un proiect. Care ar fi costurile si obligatiile pentru angajat si angajator.Este avantajos/dezavantajos pentru angajat?
Similar va rog daca se poaste si informatii pentru un contract de munca in acelasi timp cu contract pe drepturi de autor la aceeasi societate

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 3 Octombrie 2012
se poate...la noi orice e posibil...
Este dezavantajos pentru salariat .. activitatea desfasurata in baza unei convenii civile nu-i ofera acestuia calitatea de salariat si nu poate beneficia de drepturile prevazute in legislatie pentru salariati...

De asemenea, contractul de drepturi de autor nu va ofera calitatea de salariat.

Se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata .....cadrul legislativ actual permite cumulul de functii la acelasi angajator...
Art. 35 C.mun. :
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Buna seara!

Am aproximativ aceeasi situatie: contractele de munca sunt pentru 8 ore/ zi si in fisa postul este prevazuta activitatea de formare profesionala pentru care ar trebui incheiata convetia civila. Suntem obligati in aceasta situatie sa incheiem conventii civile cu angajatii? As dori daca se poate sa-mi spuneti unde pot sa gasesc legislatia care sa ma lamureasca...:(

Va multumesc!
Potrivit art.196 alin.2 C.mun., modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

Asadar, in cazul formarii profesionale se incheie acte aditionale la c.i.m. si nu conventii civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze cim ery ery Buna cum pot determina un angajat sa nu demisioneze exista vreo clauza legala pe care o pot introduce in cim? (vezi toată discuția)
Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)