intrebare:
sunt in divort cu sotia. problema este ca ea lucreaza in strainatate, eu aici dar; din motive financiare copilul ( 2 si 6 luni) a ramas la socrii.
sotia vrea custodie completa si pensie alimentara, mie unuia, ea neffind aici iar eu mergand cat pot de des la copil ( cel putin odata la 2 saptamani , cu fructe ,peste legume) ,mi se pare absurd dar multi mi-au spus ca va castiga.
precizez ca e o distanta de 50 km ,masina a ramas la socrii , si multe alte bunuri personale pe care sotia si le-a insusit
sotia vrea sa ia copilul cu ea . stiu ca nu are posibilitatea financiara s-o faca , dar cere in instanta, si se pare ca va si castiga,doar pentru faptul ca e femeie.
sotia a facut poze copilului cand i se da alcool sau cand e murdar ( nu o poza ci mai multe pe o durata de cam 15 minute; spun asta fiindca nu am acces la toate pozele ci doar ce am eu.) iar ancheta sociala se adreseaza in special mie.
cunostintele comune nu vor sa se implice fiindca ea s-a plans de toate relele pamantului, daca era asa de ce n-a spus-o la timp?
tine cont instanta de marturia mea sau de probe sau ma lupt degeaba?
sau trebuie sa conving pe cineva sa minta in favoarea mea?in sensul ca de auzit am auzit vorbe ca sotia ar avea pe altcineva dar cu siguranta nu stiu , si sa ma duc peste om acasa cu scandal nu cred ca rezolv ceva.
va multumesc si as aprecia cat mai multe pareri
Solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti si tabilirea locuintei copilului la dvs. pe motiv ca mama nu este in tara si ca copilul sta la bunici unde este lipsita de dragostea parinteasca.
Odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Civil autoritatea parinteasca se exercita in comun si numai ca exceptie de catre un singur parinte. Intrucat este in interesul superior al copilului sa beneficieze de autoritatea in comun, a ambilor parinti, motivele pentru care minorul ar putea avea doar parintele custodian, trebuie sa fie intemeiate.
Codul Civil:
Art. 397 - Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi
După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel.
Art. 398 - Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.
(2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
Adrian1978
DACA SOTIA PLEACA IN STRAINATATE SI LASA COPII DE FAPT II ABANDONEAZA PE EI SI FAMILIA CUM POT FACE SA OBTIN UN DIVORT USOR SI CUSTODIA TOTALA A COPIILOR!!! (vezi toată discuția)