avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calculul CAS la concediul medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calculul CAS la concediul medical

Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lumina :
Cota de impozitare de 10.5% pentru concediul medical
la ce baza se aplica? La valoarea ce rezulta de plata dupa calculul mediei zilnice pt.ultimele 6 luni lucrate inainte de CM ,dupa aplicarea coeficientului de cod indemnizatie,sau la salariul minim pe economie/ zile lucratoare *zile CM?
In cazul in speta datele sunt urmatoarele:
zile CM - 5+6 ; in ultimele 6 luni = zile lucrate 127; venituri realizate 4.139 ; media zilnica 32.6 ,cod indemnizatie CM 01- 75%
Programul de salarii imi calculeaza baza calcul impozitare CAS 370 lei,dar angajatul realizeaza un venit efectiv de doar 268 lei.
De ce ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:36, 3 Mai 2012
Art. 29611 (din codul fiscal)
"Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate bugetului asigurărilor sociale de stat este suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut, prevăzut la art. 2964 alin. (3), corespunzător numărului zilelor lucrătoare din concediul medical."
Salariul mediu brut = 2117 lei

In cazul dvs,: 35% x 2117 lei x 11 zile CM / 20 zile lucratoare aprilie = 408 lei

CAS aferent CM: 10,5% x 408 = 43 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical cod 01 si prenatal cod 08 pentru februarie 2013 denisimona denisimona Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la calculul salariului net pentru luna februarie 2013. De la 1 pana pe 15 feb. 2013 (11 zile lucratoare) am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
urgent calcul concediu de maternitate 85% tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 Buna ziua!va rog sa ma ajutati daca se poate cu un calcul.Persoana respectiva a intrat in cocediu de maternitate 85% (cod indemnizatie 08). In ultimele 6 luni ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical marusia80m marusia80m Buna ziua, as vrea sa-mi verific niste calcule facute pentru concediul medical avut in luna mai.In luna mai dintr-un total de 22 de zile lucratoare eu am avut ... (vezi toată discuția)