avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sustragerea de informatii dintr-un calculator sigilat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sustragerea de informatii dintr-un calculator sigilat

Cum se numeste fapta persoanei care a rupt sigiuliul lipit pe spatele unitatii PC si a umblat prin USB-ul intern in baza de date, a efectuat si un download de niste documante la care nu trebuia sa aiba acces. PC nu are conexiuni externe prin care putea sa se conecteze.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:54, 4 Mai 2012
Cred ca ar trebui sa detaliati aspecte cum ar fi :
- este vorba de informatii clasificate ?
- era sigilat calculatorul sau doar porturile USB ?
- unde se afla calculatorul , cum s-a patruns la el si in ce calitate ?
Intrebarea nu este lamuritoare,oricum consultati Legea nr.161 din 19 aprilie 2003,poate gasiti acolo raspunsul,sau reveniti cu detalii.
Fapta descrisa de dvs. se poate incadra in dispozitiile prevazute de art. 42 din Legea nr 161/2003.
Va redau prevederile legale respective prevazute de acest articol 42:
(1) Accesul, fara drept, la un sistem informatic constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta la alin. (1), savarsita in scopul obtinerii de date informatice, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
(3) Daca fapta prevazuta la alin. (1) sau (2) este savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesul nepermis la informatii dintr-un pc baza de date ContSters250888 ContSters250888 Cum se numeste fapta persoanei care a rupt sigiuliul lipit pe spatele unitatii PC si a umblat prin USB-ul intern in baza de date, a efectuat si un download ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Vīlceanu mirela Vīlceanu mirela Buna ziua! Am primit o citatie acasa a verisorului meu si in citatie scrie ca trebuie sa se prezinte la tribunal in calitate de suspect in cauza privind ... (vezi toată discuția)
Parola si cont sparte. utilizare fara acordul meu Alinn2012 Alinn2012 Treaba sta in felul urmator. Mi-a fost sparta parola la Messenger, s-a intrat fara acordul meu pe respectivul cont, s-a utilizat contul meu si au fost trimise ... (vezi toată discuția)