avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martori la divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martori la divort?

Buna ziua!
am si eu o mica intrebare...daca inaintez actiunea de divort in care trec nepotrivire de caracter mai trebuiesc adusi martori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:55, 9 Decembrie 2008
In primul rand expresia asta ...cu nepotrivirea.. (ramasa prin folclor) e de-o stupizenie fara margini.

- daca nu sunt copii minori si a trecut mai mult de un an de la data incheierii casatoriei se poate divorta prin acordul sotilor fara nici un motiv si fara nici o proba

- daca nu sunt indeplnite conditiile de mai sus orice "vorba" (motiv invocat/fie ea si nepotrivirea asta) trebuie dovedita ...cu martori sau in alt fel, pentru ca nu e nimeni obligat sa creda pe nimeni pe vorbe.
Ultima modificare: Marți, 9 Decembrie 2008
romascanu, moderator
Multumesc ptr raspuns dar sotul meu a spus sa ma duc eu sa inaintez divort si el va veni la tribunal sa terminam. Nu vrea divort cu acordul ambelor parti.Nu stiu ce sa trec in cererea de divort in afara de asta si pe alta parte nu am nici martori.Nu m-a batut, doar ne certam si ma jigneste foarte tare.
Cautati si dv. un motiv plauzibil, realist, gen: ne-am schimbat, nu mai avem pumncte de interes comun, nu mai comunicam, exista o racire sau instrainare a relatiilor etc.
Toate astea tot prostii tabloide sunt, insa in contextul potrivit fac minuni...
Daca sotul nu vrea, negociati.
Daca nu, mergeti la un avocat ca sa va explice cum anume puteti depune actiune de divort din culpa comuna si la prim termen, la prezentarea sotului, sa o transformati in divort de comun acord... Ca sa scapati de martori si tambalau...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)