avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenda
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenda

Am o amenda administrativa din anul 2005 .Administratia locala trimite o proprire la locul de munca iar in dreptul amenzii scrie titlu executoriu din 2009 nu conf. pv de amenda din 2005 Ce ma sfatuiti sa fac
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 02:09, 4 Mai 2012
Sa platiti amenda.
BicovStefan a scris:

Sa platiti amenda.

MULTUMESC pentru raspunsul ,,profesional '' Dar amenziile nu se prescriu dupa 5 ani???
Se prescriu in 5 ani ,daca cursul prescriptiei nu a fost intrerupt sau suspendat.
In cazul dvs nu s-a implinit termenul de prescriptie pentru ca a fost intrerupt.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2012
Stefan Bicov, Avocat
Buna seara !
Dl. avocat are drepate , deci va sfatuiesc sa platiti aceasta amenda.
Functionarii din cadrul primariei localitatii unde locuiti, au inceput deja executarea silita prin emiterea somatiei si a titlului executoriu prin urmare termenul de prescriptie incepe sa curga de la data de 01.01.an urmator celui in cae s-a emis somatia.
Din moment ce cunoasteti asa bine legislatia si raspunsul nu vi se pare "profesional" nu platiti amenda.

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)
Amenzile se prescriu in 5 ani? mospiru mospiru As vrea sa radiez o masina pe care nu o mai detin,am toate actele necesare,dar asa vrea sa stiu daca o pot radia avand amenzi neplatite din 2006?Va multumesc ... (vezi toată discuția)