avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzile se prescriu in 5 ani?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzile se prescriu in 5 ani?

As vrea sa radiez o masina pe care nu o mai detin,am toate actele necesare,dar asa vrea sa stiu daca o pot radia avand amenzi neplatite din 2006?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 18:26, 19 Ianuarie 2011
prescriptia este de 5 ani incepind cu 01.01. a anului urmator celui in care ati luat amenda. insa trebuie ca fiscul sa nu fi intrerupt termenul de prescriptie ceea ce in practica se face printr-o simpla somatie.

pe de alta parte, simpla invocare a prescriptiei la ghiseul primariei nu va determina radierea amenzilor. este nevoie de o sentinta judecatoreasca care sa constate prescriptia, altfel amenzile nu vor fi radiate de pe rolul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi prescrise robertsega32 robertsega32 Am niste amenzi mai vechi de 5 ani pentru niste masini pe care nu le-am radiat de pe numele meu. Acum, ce riscuri sunt? Exista posibilitatea ca fiscul sa imi ... (vezi toată discuția)
Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)