avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... amenzi prescrise
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

amenzi prescrise

Am niste amenzi mai vechi de 5 ani pentru niste masini pe care nu le-am radiat de pe numele meu. Acum, ce riscuri sunt? Exista posibilitatea ca fiscul sa imi blocheze conturile pentru aceste amenzi? Exista vreo posibilitate ca eu sa fac cerere ca acele amenzi sa fie radiate de la Taxe si Impozite? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:31, 11 Aprilie 2011
fiscul nu va radia amenzile din oficiu si nici la simpla cerere ci in baza unei decizii judecatoresti. in general, au mai fost trimise somatii de plata catre debitor astfel incit prescriptia sa fie intrerupta deci nu este sigur ca prescriptia a intervenit.

MUltumesc pentru raspuns. Somatii nu am mai primit, cu siguranta. Acum, daca vreau sa vand un imobil, e posibil ca de la taxe si impozite sa refuze sa iregistreze contractul de vanzare cumparare daca nu platesc amenzile vechi de peste 5 ani? Multumesc.
Vor refuza emiterea certifucatului fiscal in lipsa caruia nu veti putea autentifica vinzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzile se prescriu in 5 ani? mospiru mospiru As vrea sa radiez o masina pe care nu o mai detin,am toate actele necesare,dar asa vrea sa stiu daca o pot radia avand amenzi neplatite din 2006?Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie in cat timp se prescriu? eleonor eleonor poate cineva sa`mi spuna dupa cat timp se prescriu amenzile de circulatie? cunosc pe cineva care are de 8 ani amenzi de circulatie in valoare de 5000 ron de ... (vezi toată discuția)