Buna seara,
Va rog sa imi spuneti care sunt actele de care am nevoie si etapele pe care trebuie sa le parcurg pentru a infiinta un SRL.
Pentru sediu social vreau sa inchei un contract de comodat. Mai trebuie sa il inregistrez undeva? Mai am nevoie de un alt document care sa sustina acest contract de comodat? (un act de proprietate etc.)
Va multumesc.
O seara frumoasa si linistita.
Pt sediu este ok un contract de comodat a carui inregistrare se realizeaza in prezent prin Registrul Comertului. Acest contract va trebui sa fie insotit de actul de proprietate al comodantilor, eventual intabulat.
Daca sediul este intr-un imobil de locuinte va trebui sa obtineti acordul vecinilor de langa dvs, etaj superior si inferior si al asociatiei de proprietari (presedinte, administrator) pe un formulat tipizat de la Registru
Trebuie sa faceti o rezervare de denumire la Registrul comertului.
Va trebui intocmit un act constitutiv care sa cuprinda asociatii, obiectul de activitate, capitalul social, numirea unui administrator etc.
- depunerea capitalului social conform actului constitutiv
- specimenul de semnatura al administratorului
- Declaraţiile date pe propria răspundere, după caz, de către fondatori/administratori/cenzori sau persoane fizice reprezentante ale persoanei juridice numită administrator sau cenzor, din care să rezulte că îndeplinesc condiţiile legale pentru deţinerea acestor calităţi
- Declaraţia-tip pe propria răspundere semnată de asociaţi sau de administratori din care să rezulte, după caz,că:
- persoana juridică nu desfăşoară, la sediul social sau la sediile secundare, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani
- persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii pentru activităţile precizate în declaraţia-tip
Sfatul meu este insa sa apelati la serviciile unei persoane specializate intrucat sunt multe aspecte atat teoretice cat si practice si e bine ca totul sa fie ok din start pt ca ulterior veti umbla destul de mult sa remediati plus ca va costa si aceste demersuri.