avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate - la primarie se elibereaza acte ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate - la primarie se elibereaza acte de proprietate (in copie) la cererea persoanelor netitulare?

Copie de pe titlu de propritate ,extrasul de carte funciara si celelalte acte care sunt in dosar se pot elibera de catre primarie la cererea unei persoane care nu este titulara proprietatii? Pentru ce motive?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:23, 4 Mai 2012
Actele care formeaza dosarul prin care se noteaza la OCPI dreptul de proprietate asupra unui bun imobil/teren,in temeiul legii nr 7/1996 nu poate fi studiat
In temeiul legii nr 7/1996
Art. 41
(1) Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelalte evidente care alcatuiesc registrul cadastral de publicitate imobiliara, cu exceptia evidentelor care privesc siguranta nationala.
(2) La cerere, se vor elibera extrase, certificate sau copii certificate conform cu originalul de pe cartile funciare, planuri sau inscrisuri, cu dovada platii tarifelor legale.
(3) Nici o autoritate nu va putea cere trimiterea originalului cartii funciare sau a planurilor de identificare a imobilelor.
(4) Mapa inscrisurilor privind inscrierea atacata poate fi cercetata de catre instanta de judecata si organele de cercetare penala, in conditiile legii.
i

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Extras cf de informare sau extras cf in extenso ContSters347943 ContSters347943 Ma intereseaza sa aflu toti posesorii unui teren, incepand cu cel mai vechi, ce am nevoie pentru asta? este suficient sa fac o cerere pentru un extra cf de ... (vezi toată discuția)
Cartea funciara adumitroaie florin adumitroaie florin Cum se noteaza un litigiu in cartea funciara a unui apartament. (vezi toată discuția)