avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mostenire firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mostenire firma

buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca o suma din contul casa in lei,din firma defunctului se imparte la mostenitori.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:43, 6 Mai 2012
Suma din contul casa in lei apartine firmei. In situatia in care firma are datorii catre defunct( care presupun ca este asociat unic) acestea se pot achita in conditiile legii.
Prin dezbaterea succesiunii, fiecare mostenitor va detine o cota parte din actiunile societatii respective. Preluarea societatii se face atat cu activul, cat si cu pasivul acesteia. Iar banii care sunt in conturile firmei sau in casierie nu va revin, fac parte din activul acesteia. Dupa inchiderea anului financiar in functie de profitul firmei se pot repartiza dividende, care vor fi distribuite in cota parte tuturor actionarilor (mostenitorilor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa bilant expro expro va rog sa-mi dati si mie , daca aveti , un model de propunere de distribuire profit sau acoperire pierdere an 2009 va multumesc anticipat si daca nu ... (vezi toată discuția)
Am depus bilant pentru 2008, ce fac mai departe? lupascumihaela lupascumihaela buna ziua, vreau sa stiu daca e corect din punct de vedere fiscal #-o in dedembrie 2008 am facut 129=117 suma 4286.77 lei in ianuarie 2009 am facut ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit in dividende" LIVIU_CSY LIVIU_CSY \"REPARTIZARE PROFIT IN DIVIDENDE\" O SOCIETATE AGRICOLA PLATITOARE DE IMPOZIT PROOFIT , VINDE IN BAZA UNUI CONTRACT DE VZ. -CUMPARARE UNEI PERS FIZICE UN ... (vezi toată discuția)