avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vinde un imobil retrocedat numai cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vinde un imobil retrocedat numai cu dispozitia de restituire in natura?

Dupa o lunga asteptare de 11 ani ,am primit in sfarsit din partea primariei o dispozitie de restituire in natura a unui imobil nationalizat pe care l-am revendicat conform legii 10/2001.
Acum stiu ca ar trebui sa mai fac schita cadastrala si inscrierea in cartea funciara ca sa intru efectiv in posesia imobilui.Problema e ca nu pot sa fac rost de banii respectivi pentru a indeplini aceste proceduri.Intrebarea mea suna asa:
As putea sa gasesc un cumparator caruia sa-i vand imobilul , numai pe baza acestei dispozitii de restituire in natura,urmand ca cel care va fi cumparatorul sa faca lucrarea de cadastru si intabularea?Va rog ,daca se poate sa-mi sugerati o solutie
Legal nu puteti sa vindeti daca nu aveti efectuat cadastrul si intabularea. Puteti insa sa incheiati un antecontract de vanzare-cumparare, prin care sa va asumati obligatia ca pana la un anumit termen sa realizati aceste demersuri
Ultima modificare: Vineri, 4 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns.Dar practic ce ar trebui sa cuprinda antecontractul,cam ce clauze ar trebui sa fie stipulate in el si care sa fie acceptate de lege?
De exemplu,cumparatorul sa fie de acord sa dea un avans, cu care eu sa platesc cadastrul si intabularea,iar eu sa-mi iau angajamentul ca dupa realizarea acestor operatiuni ii voi vinde imobilul la un anumit pret?Un astfel de antecontract apare in practica judiciara si notariala?
Daca mergeti la un notar, acesta va redacta antecontractul de vanzare-cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Problema alipire terenuri! BalacGeorge BalacGeorge Bunica mea cu 2 frati ai ei adica 3 in total au un teren mostenit, pentru care s-a facut succesiune si exista o hotarare judecatoreasca def si irevocabila. ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde un teren fara intabulare? morosanucarmen morosanucarmen Vreau sa vind un teren intravila de 1 ha pentru care nu am facut cadastrul si intabularea. Este posibil sa-l vind, urmind ca persoana care cumpara sa faca ... (vezi toată discuția)