avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... probleme cu un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

probleme cu un avocat

Buna ziua,am si eu o problema.Am un proces si mi-a fost desemnat un avocat din oficiu,si pur si simplu nu face nimik,absolut nimik.inteleg ca daca nu sunt angajati,nu isi dau interesul, ceea ce este foarte urat din partea lor,pt ca ei ar trebui sa apere interesele clientilor,nu doar sa fie vorba de partea financiara.in fine, problema urmatoarea, nu m-am prezentat la un termen ,si am rugat-o pe avocata sa imi zica urmatorul termen,i-am dat cam 3 mesaje,dar degeaba.nu mi-a zis nimic,nu ar fi o problema daca procesul s-ar fi desfasurat la mine in oras,dar este in alt oras. Deci lipsa de respect si profesionalism. Acuma vreau sa nu ma m-ai reprezinte DELOC. ce pot sa fac.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:02, 11 Mai 2012
Angajati un aparator ales.
Daca vreti sa renuntati la serviciile avocatului din oficiu trebuie sa va angajati un apartor ales. In cazul in care litigiul dv este penal asistarea de catre un avocat este obligatorie, astfel nu veti putea renunta la avocatul desemnat din oficiu decat in cazul in care aveti angajat un alt avocat.
In cazul in care dosarul dv. este civil formulati o cerere pe care o depunerti la dosar in care specificati ca renuntati la avocatul din oficiu si intelegeti sa va reprezentati singur
Cam naspa situatia, este un dosar penal,iar sa imi angajez un aparator.......nu dispun de resursele financiare,atunci inseamna ca raman cu aceasta avocata ,iresponsabila si la finalul procesului voi plati toate cheltuielile si onorariul ei .....chiar daca ea nu a facut absolut nimica. Interesanta justitie..........Nu vreau sa am nici un aparator,mai ales pe doamna avocat
Nu-i naspa, e foarte naspa! Observ ca nici tu nu esti prea interesat de soarta ta... Atunci avocatul din oficiu.... Ma indoiesc ca daca ai fi sunat-o nu ti-ar fi spus data urmatoarei infatisari. Te asteptai sa iti raspunda la sms-uri? Legat de finalul procesului, vei plati numai pentru fapta ta si prejudiciul cauzat, nu si onorariul avocatului din oficiu. Sfatul meu este sa ai grija cum te comporti, macar pe durata procesului daca nu in general, atat fata de avocat, judecator/i dar si fata de societate, cu atat mai mult in situatia in care nu dispui de resurse financiare....

P.S. Nu stiu de ce am impresia ca nici nu te-ai recomandat (nu ti-ai spus numele) in sms-uri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
Villy1liv Villy1liv, Consilier juridic
Avocatii din oficiu in general nu au timp.
Au foarte multe cazuri si nu pot discuta cu fiecare client in parte.
Ar insemna sa doarma cel mult o ora pe noapte daca ar discuta cu fiecare client in parte...

Dupa parerea mea, avocatul din oficiu isi va face treaba asa cum stie si asa cum poate.
Nu va bazati pe el sa faca minuni.
Veti avea insa o aparare mai buna decat v-ati apara singur.
Poate exista si ipoteza sa nu va apere bine insa nu ii puteti reprosa nimic.
Avocatul din oficiu probabil ca se afla la primele sale procese si va face practica cu dvs.

Pentru a putea avea alt avocat nu aveti alta varianta decat sa va angajati avocat.
Problema dvs. insa va fi aceeasi deoarece eu cred ca va veti angaja alt avocat din oficiu care va face la fel ca primul deoarece fara sa platiti o suma suficienta la avocat nu se va ocupa nimeni de dvs.
Adica tot nu va va raspunde la telefon...

Sfatul meu este sa ramaneti cu avocatul din oficiu pe care il aveti.

Alte discuții în legătură

Amanare pentru angajare avocat mom mom buna ziua! am avut o prima infatisare la un proces penal la care am intarziat si am ajuns dupa ce s-a terminat, iar acum am vazut pe site-ul judecatoriei ca ... (vezi toată discuția)
Plata avocatului dogarudobra dogarudobra avocatul care se angajeaza in apararea unei cauze din dosarul x, este platit o data pentu prima instanta, o data pt recurs, o data pt rejudecarea ... (vezi toată discuția)
Omor din culpa bazx bazx Accident un biciclist mia intrat in fata virand fara sa se asigure a decedat la spital cu o alcolemie 1.99 dupa expertiza culpa comuna mie viteza .doar dupa ... (vezi toată discuția)