avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... plata avocatului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

plata avocatului

avocatul care se angajeaza in apararea unei cauze din dosarul x, este platit o data pentu prima instanta, o data pt recurs, o data pt rejudecarea cauzei?
poate i mi spuneti "cum se intelege cu clientul"
si daca ar fi asa, de unde stie avocatul ca va exista un recurs, de unde stie ca va exista procesul rejudecat, etc.
de ce nu ar cere o suma mai mare de la inceput, si ar cere de fiecare data cate o suma?
cazul este concret
spuneti mi va rog, daca se angajeaza avocat in prima instanta, este el obligat sa apere cazul in toate celelalte forme
cum e?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:34, 2 Februarie 2013
Pentru fiecare grad de jurisdictie (fond, apel, recurs, rejudecare, etc.) se incheie un alt contract.

Din cele ce spuneti, va dati singur raspunsul:

"
de unde stie avocatul ca va exista un recurs, de unde stie ca va exista procesul rejudecat, etc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Nici avocatul si nici clientul nu sunt obligati sa mearga impreuna pana la sfarsit!!!

Atat clientul cat si avocatul au posibilitatea de a renunta la contract in orice moment.
Depinde ce suma platiti si depinde cum va intelegeti cu avocatul.
Nu exista o regula in acest sens insa la fiecare instanta trebuie depusa o delegatie.
Adica un client nu isi poate angaja avocat pentru toata viata platind o singura data.

In general se platesc sume foarte mari atunci cand avocatul este angajat in bloc pentru toate instantele.
Daca clientul isi permite sa plateasca sume foarte mari avocatul il apara in fata tuturor instantelor insa tot depinde cum va intelegeti.

Daca persoana este arestata avocatul poate fi platit numai ca sa faca tot posibilul sa il scoata din detentie si atat, urmand ca apoi sa se discute despre alti bani.
Sunt multe ipoteze posibile.

Daca clientul se face ca plateste si avocatul se face ca munceste nu cred ca este bine pentru client.

Daca avocatul este platit doar pentru o instanta este normal sa nu il poate apara si in alta instanta pentru ca doar pentru o instanta a fost platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat in concediu de maternitate csiszeragnes csiszeragnes Sunt avocat, si sunt in concediu de maternitate, functionara de la CAS mi-a retinut din indemnizatia platita suma de 232 de lei (lunar), pt. fondul de pensie, ... (vezi toată discuția)
Proprietate cumparata impreuna cu cineva ValiVN ValiVN Buna Ziua ! Am o nedumerire si va rog sa ma ajutati cu cateva informatii , in limita posibilitatilor. Vreau sa cumpar un apartament impreuna cu prietena mea ... (vezi toată discuția)
Despagubiri cu titlu de daune morale Angel Mariana Angel Mariana Sunt dat in judecata de un primar PSD pentru ca la CN al PSD unde am fost invitat ca bloger as fi facut niste afirmatii ce ii dauneaza imagini. Initial a spus ... (vezi toată discuția)