avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietate cumparata impreuna cu cineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietate cumparata impreuna cu cineva

Buna Ziua ! Am o nedumerire si va rog sa ma ajutati cu cateva informatii , in limita posibilitatilor.
Vreau sa cumpar un apartament impreuna cu prietena mea insa eu vreau sa achit jumatate din valoarea apartamentului cash , iar ea nu dispune , iar de aceea o sa faca un credit la Banca pentru locuinte pentru jumatatea ei de apartament . Intrebarea este daca ea nu o sa mai achite rata la banca eu pot pierde jumatatea mea care am platit-o ? Daca da , atunci cum putem face ca sa putem evita asta ? Multumesc Anticipat !

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:03, 22 Martie 2014
In primul rand depinde ce suma imprumuta si ce fel de contract va face.. daca va face un credit imobiliar cu ipoteca, da, exista oricand riscul sa va execute imobilul in caz de neplata. Daca face un imprumut de nevoi personale - fara ipoteca - nici sa nu este tocmai la adapost, caci, in caz de neplata - executarea poate atinge orice forma - de la poprire, pana la vanzarea la licitatie a bunurilor detinute. Din pacate este un risc posibil si viitor, pe care trebuie sa vi-l asumati, caci nu se stie niciodata ce timpuri ne lovesc. Mult noroc!
Dar nu exista posibilitatea ca in contract sa stipulam fiecare ce parte din imobil detine , ca sa nu pot raspunde eu pentru creditul facut de ea?
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2014
ValiVN, utilizator
Depinde cum ia creditul, ar fi normal ca banca sa nu-i acord un ceredit cu o garantie pe jumatate de imobil... si atunci, ce faceti, cu ce garanteaza? Are un venit atat de mare incat sa ia un credit fara garantie imobiliara?
Amestecaturile astea nu prea sunt bune. Cumparati singur imobilul si faceti credit pt suma ce va lipseste.
Sau fiti coplatitor la creditul ei si daca nu mai plateste, platiti dvs si cereti partajul bunului si preluarea creditului.
Preluarea creditului de catre un coplatitor e mai dificila decat preluarea creditului de un tert. Stiu, e ciudat, dar cam asa e...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie pentru plata ratelor floarealbastra floarealbastra Parintii mei s-au decis sa imparta apartamentul pe care il detin intre mine si fratele meu, ei locuind de mai bine de 10 ani la tara.In acest timp, eu cu sotul ... (vezi toată discuția)
Executare silita gabi_79 gabi_79 Buna seara,am un credit ipotecar pe care nu l-am mai putut plati ,adica ratele,am fost dat la o firma de recuperari la care sunt in prezent la executarea ... (vezi toată discuția)