avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credite ipotecare banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credite ipotecare banci

preluare credit ipotecar
Cel mai recent răspuns: Bogdan Mateescu , Consultant credite si finantari 21:31, 5 Martie 2016
buna ziua!! in 2007 am achizitionat un imobil cu credit ipotecar,dar in acest caz am avut si 2 coplatitori. acum vreau ca cei 2 coplatitori sa preia creditul in totalitate si sa sting ipoteca care in prezent e pe numele meu.
va rog respectuos,ma poate ajuta cineva in acest domeniu,e posibil asa ceva si daca da,care sunt pasii care trebuiesc parcursi??
va multumesc !!
In principiu este posibil, daca cei doi coplatitori se incadreaza doar cu veniturile lor si nu sunt in varsta.
Referitor la imobilul cu care ati garantat, nu am inteles daca ramaneti si Dvs. proprietara in continuare, sau doriti sa lasati imobilul celor doi, si atunci veti semna un contract de vanzare cunmparare si ipoteca nou, cu costurile notariale aferente.

Trebuie verificat in primul rand la banca si vazut care sunt procedurile lor; bancile nu sunt foarte fericite sa scoata un debitor din contract, din motive de gestiune a riscului, dar ii puteti stimula sa se miste mai rapid aducand vorba de o eventuala refinantare la alta banca :) , asta daca veniturile si garantia va permit..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ipotecat tumi tumi dupa divortul pronuntat,in care apartamentul a ramas pe numele meu,acesta fiind luat impreuna cu sotia,aceasta renuntand la dreptul ei printro intelegere ... (vezi toată discuția)
Refinantare la banca fara acordul coplatitorului AndreiZa AndreiZa Buna ziua, am un credit la banca si vreau sa fac refinantare pentru a acoperi creditul si a ma i ramane cu bani. Intrebarea mea : este nevoie de acordul ... (vezi toată discuția)
Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)