avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dovada de incheiere a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dovada de incheiere a CIM

Buna ziua. Imi puteti spune cand trebuie sa iau decizia (dovada) de incheiere a CIM daca perioada de preaviz a expirat acum o saptamana? De la firma unde am lucrat ma tot amana de pe azi pe maine sa revin cu telefoane sa imi dea dosarul, precum ca nu este gata. Daca nu vor sa mi-l dea, ce tebuie sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 4 Mai 2012
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii de pe documentele existente la dosarul de personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.

In caz de refuz, puteti sesiza ITM-ul.
unde pot gasi un model de o asa cerere? multumesc
Faceti o adresa catre conducerea institutiei unde ati lucrat si rugati-i sa va elibereze decizia de incetare a contractului individual de munca! in cazul in care acest lucru nu se intampla, faceti o sesizare la ITM.SUCCES!
Nu exista un tipizat anume ...

Domnule director/administrator

Subsemnatul ......, domiciliat in ..... , fost salariat al ..... pana la data de ....., va rog sa-mi eliberati , potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., urmatoarele documente : .....

data

Semnatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societatea unde am lucrat refuza sa imi dea actele AdelinaAde AdelinaAde In fosta societate unde am lucrat dupa un scandal mostruos pe care directorul mi l-a facut doar pentru ca vroia sa ma dea afara ca a gasit un alt membru sa ... (vezi toată discuția)
Pentru pensie luminitatoader luminitatoader astept o adeverinta de la intreprinderea unde am lucrat pentru marirea pensiei de 2 luni si intreprinderea refuza sa o emita din lipsa de timp. Ce pot face? (vezi toată discuția)
Care este termenul? larafabian larafabian Am solicitat scris ca angajatorul sa-mi elibereze decizia de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata...vreau sa stiu daca termenul ... (vezi toată discuția)