avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare filiala federatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare filiala federatie

daca poate cineva sa-mi precizeze actele necesare a fi depuse la Tribunal, in vederea infiintarii unei filiale a unei Federatii Nationale
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:34, 7 Mai 2012
ART. 13 din oUG nr.26/2000
(1) Asociaţia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un număr minim de 3 membri,
organe de conducere proprii şi un patrimoniu distinct de cel al asociaţiei.
(2) Filialele sunt entităţi cu personalitate juridică, putând încheia, în nume propriu, acte juridice în condiţiile stabilite de asociaţie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot încheia acte juridice de dispoziţie, în numele şi pe seama asociaţiei, numai pe baza hotărârii prealabile a consiliului director al asociaţiei.
(3) Filiala se constituie prin hotărârea adunării generale a asociaţiei. Personalitatea juridică se dobândeşte de la data înscrierii filialei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
(4) În vederea înscrierii filialei, reprezentantul asociaţiei va depune cererea de înscriere, împreună cu hotărârea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia, la judecătoria în a cărei circumscripţie teritorială urmează să-şi aibă sediul filiala. Dispoziţiile art. 6 şi ale art. 9 - 12 sunt aplicabile în mod corespunzător.
Multam de raspuns, citisem si eu; insa eu m-am referit la FEDERATII ; e adevarat ca fiind constituite din doua sau mai multe asociatii sau fundatii, regulile pot fi aceleasi, insa totusi documentatia se depune la tribunal, si avand in vedere lipsa de coeziune in luarea deciziilor ( ma refer la instante), credeam ca s-a lovit cineva la modul practic de aceasta problema. Multam oricum !
Este acelasi procedeu ca si la constituirea filialei unei asociatii ... astfel , se va depune la instanta:
- cererea de înscriere,
- hotărârea de constituire a filialei
- statutul si actul constitutiv al filialei
- actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare filiala asociatie. urgent va rog! flyanda2001 flyanda2001 Vreau să inregistrez filiala unei asociatii. De la judecatorie mi-au cerut statutul, actul constitutiv si actul doveditor al patrimoniului initial. Al cui ... (vezi toată discuția)
Filiala - obtinere personalitate juridica Borza Borza Asociatia nationala x avizeaza inscrierea unei filiale in oras z. Aceasta trebuie inscrisa la Registrul Asociatiilor aflate la grefa judecatoriei competente ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala ong lili77 lili77 Buna ziua ,as dori si eu sa stiu ce acte trebuie pentru inscrierea filialei ;sediul social este in Bucuresti iar eu as dori sa deschid(inscriu) filiala si in ... (vezi toată discuția)