avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt pfa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt pfa

Buna ziua,

as vrea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu indemnizatia.Pana in data de 30 septembrie 2007, am lucrat cu contract de munca la o firma privata, iar din 1 octombrie 2007, am devenit pfa si am semnat contract de colaborare cu aceeasi firma.Pe data de 5 iunie 2008, am intrat in concediu prenatal, iar pe 9 iulie am nascut.Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-beneficiez si eu de indemnizatia de 85%, fiind pfa?
-daca da, din veniturile pe ce luni mi se calculeaza cei 85%

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 10 Decembrie 2008
De la 01.01.2009 aveti optiunea de a alege daca primiti in continuare cei 600 ron/luna indemnizatie sau 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului (daca ati desfasurat activitati supuse impozitului pe venit).
Ipotetic, deoarece nu au aparut normele metodologice de aplicare a legii in cauza, cei 85% ar trebui sa se calculeze pe ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului ( ati cumulat venituri din contractul de colaborare cu venituri din PFA).
multumesc pt raspuns.

Teoretic, se vor calcu;a 12 luni de la 1 iunie 2007-1 iunie 2008, cand am intrat in prenatal, sau
9iulie 2007-9 iulie 2008
Se va calcula 85% din media veniturilor realizate timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului, respectiv 12 luni anterior datei de 09.07.2008
multumesc pt raspunsuri, aveti idee cand vor aparea normele metodologice?
Maine se apre ca in sedinta de guvern se va discuta aceste Norme ... :)

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ma interesează cum se calculează indemnizația ... denisa.adelina96 denisa.adelina96 Bună ziua! Ma interesează cum se calculează indemnizația pentru PFA. Am născut în luna iunie , am lucrat până în luna mai , în iunie am avut concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa si alt loc de munca ofeliapaula ofeliapaula Buna ziua! Sunt pfa din ianuarie 2008 cu norma de venit si sunt cu plata la zi a impozitului pe venit si a contributiei catre asigurarile medicale(CASS), dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului myhpopescu myhpopescu As dorii sa va adresez o indrebare referitoare la modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului. Eu lucrez cu carte de munca si cu contract de ... (vezi toată discuția)