avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil pfa si alt loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil pfa si alt loc de munca

Buna ziua!
Sunt pfa din ianuarie 2008 cu norma de venit si sunt cu plata la zi a impozitului pe venit si a contributiei catre asigurarile medicale(CASS), dar nu am platit niciodata contributie catre CAS pe pfa. Din 1 septembrie 2008 sunt si angajata cu carte de munca la o institutie, unde imi sunt platite toate darile catre stat.
Mentionez ca data preconizata a nasterii este 10.12. 09 .Voi putea beneficia de 85% din veniturile realizate in ambele locuri?Ce acte am nevoie sa prezint?
.....si inca ceva: In prenatal si postnatal beneficiez de concediu din ambele locuri?
Cel mai recent răspuns: ofeliapaula , utilizator 12:09, 30 August 2009
Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, dar zilele trecute am intrebat acelasi lucru de la o doamna contabila, care mi-a spus ca daca nu am cotizat la asigurarile sociale din ambele parti nu se vor lua in considerare ambele venituri.
Va multumesc anticipat si sper sa ma poata lamuri cineva!
Daca ati obtinut venituri supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni, aveti dreptul la indeminizatia de 85%, iar cum dvs. aveti aceste venituri chiar si numai in baza cim.indepliniti conditiile. Mai verificati sa vedeti daca ca pfa ati achitat lunar impozitul pe venitul obtinut de dvs. personal.

Multumesc pentru raspunsul prompt!
La institutia unde lucrez am un salar brut de 1100 pe luna, ca si pfa pe 2009,pe baza deciziei de impunere, am norma de venit, cu venit net de 8400 pe an si sunt cu plata impozitului la zi.

1.Cum mi se va calcula indemnizatia de crestere a copilului?
2.In prenatal si postnatal beneficiez de concediu din ambele locuri?

Se va calcula in procent de 85% din media venitului pe ultimele 12 luni, in care ati platit lunar impozitul.
Veti beneficia de cm din ambele locuri.
multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal-termen si plata ContSters61018 ContSters61018 Buna ziua, M-ar interesa in care perioada a sarcinii se poate acorda concediul prenatal si care este cuantumul de plata.. De exemplu...la un salariu brut pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt pfa magda g magda g Buna ziua, as vrea sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu indemnizatia.Pana in data de 30 septembrie 2007, am lucrat cu contract de munca la o firma ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu indemnizatie cresterea copilului MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, Sper sa expun cat mai clar problema cu care ma confrunt. Eu voi naste un copil la inceputul lui august, deci in aprox 2 luni, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)