nepotul meu e in puscarie pentru tentativa de omor califica aceasta a fost incadrarea pusa de procurorul de caz si nu a mai fost schimbata de si victima nu a avut rani grave o simpla zgirietura pe piept iau dat pe prima instanta 4 ani cu suspendare 6ani cu supraveghere iar pe CAB fara sa se ia in calcul circumstantele atenuante iau dat 7,jumate si unuia care a omorat un om si a bagat pe cea dea doua in spital cam 6 luni iau dat 10 ani cum se poate explica aceste diferente nu pot intelege legeile din romania din aceasta cauza am ajuns sa ne dam in cap unul la altul si sa ne omoram ca lege e asa cum e ce credeti ca trebuia sa faca nepotul meu '' sa -l fi omrat pe ala si instanta era mai blinda ''imi cer scuze daca am scris ceva ne la locul lui
Este complicata problematica ridicata de dvs.
Conteaza foarte mult de felul in care apreciaza instanta si de completul care judeca, de apararile facute de avocat, de probe, de circumstantele reale si personale ale inculpatului.
Oricum, dupa parerea mea bazata de studii aprofundate pe acest domeniu, o pedeapsa cu suspendare pe tentativa de omor este foarte buna.
Se poate spune ca a avut noroc ca a primit cu suspendare...
Putea sa primesca si o pedeapsa cu executare.
La tentativa de omor regula este ca se da cu executare...
pedeapsa cu suspendare aprimito pe prima instanta dar pe CAB a primit 7,jumate cu executaresi din care a executat 3 ani si o luna am deschis acest subiect in urma discutiei mele cu nepotul meu si in puscarie auzi fel de fel si din cauza asta sant revoltata pentru ca un judecator judeca intrun fel si altul in alt fel circumstantele real au fost spun eu pe prima instanta ff bune in favoare nepotului meu si conduita la fel buna si pe prima instanta si pe CAB dar in timpul procesului pe CAB nepotul meu a fost plecat la munca in italia sa ii de daune morale victimei si din aceasta cauza a ramas fara aparare cand a venit era prea tarziu cred ca judecatorul a fost suparat pentru ca nu a fost prezent in toate sedintele asta cred ca la deranjat oricum de facut in favoare lui nu se mai poate face nimic decat sa termine pedeapsa altceva !
CAB este o instanta foarte dura.
In mod normal trebuiau aplicate circumstantele atenuante.
Pe tentativa de omor insa instantele nu aplica mereu reducere de pedeapsa.
Vorbiti cu avocatul dvs. ca sa aflati cum a motivat instanta de apel.
Motivarea trebuie sa fie mai lunga.
Nu poate fi doar atat.
Si eu am un caz de tentativa de omor cu intepare in zona inimii si i-a dat 5 ani fara sa observ aplicarea circumstantelor atenuante de catre instanta.
Daca nu mergeam pe art 320 ind 1 C.pr. pen. i-ar fi aplicat o pedeapsa mai mare.
In general se aplica fix 7 ani si 6 luni...in astfel de cazuri...
Ramane de vazut ce se va mai intampla in continuare...
Eroare judiciara
melinaR
m-am tot intrebat daca nu exista ceva in CPP sa fie tras la raspundere un procuror prea plin de zel si care a facut mai multe greseli in urmarirea penala am sa ... (vezi toată discuția)