avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drept francez
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drept francez

Buna ziua,
As vrea sa va expun problema cat mai scurt si as dori un raspuns cat se poate de repede. Importanta raspunsului d-vastra pentru noi o veti intelege cand veti vedea exact despre ce e vorba.
Am o fiica. Este studenta la ASE Bucuresti - Administrarea Afacerilor in lb. franceza. Anul 1 l-a facut la Bucuresti. Anul 2 a luat bursa erasmus pentru Universitatea din Orleans (an scolar 2011-2012). In martie 2012 a depus dosarul pentru acordarea de bursa sociala la Cruz (probabil un fel de centru al Primariei ce se ocupa de dosarele studentilor ce vor sa aplice pentru bursa sociala). Inainte de aplicare a studiat site-ul celor de la Cruz pentru a vedea daca se incadreaza si daca respecta toate regulile. Pentru neclaritati a mers personal la Cruz sa se lamureasca. A intampinat oarece probleme, deoarece din trei persoane care lucreaza acolo, doar una din ele, dar in lipsa celorlalte a dat unele relatii. Celelelate doua, au intrebat-o de nationalitate si daca e cu bursa erasmus si i-au spus din start ca nu ia bursa, tocmai pentru motivul ca e de nationalitate romana si ca e cu bursa erasmus. A depus totusi dosarul acum 3-4 saptamani si i-a fost aprobat. A primit mail si pe site-ul celor de la Cruz cu un nr. de inregistrare, un cont deschis. Miercuri 02 mai 2012 a fost la Cruz sa intrebe ceva ce i se parea ei neclar in mail. Cand a ajuns acolo, uan din cele doua personae care nu sunt deschise la dialog si nu vor sad ea niciun fel de realtie cand a vazut-o a recunoscut-o de cand a fost prima data si i-a spus ca e o greseala ca a primit bursa. Dupa 3 saptamani pe data de 02.05.2012 i-au trimis mail ca e respinsa la bursa, pe motiv ca nu indeplineste una din conditiile de pe site-ul lor, fara sa specifice care ar fi acea conditie. Verbal i-au spus ca trebuie sa aiba 2 ani de rezidenta in Franta si sa fie la o scoala inscrisa. Bineinteles ca fiica mea s-a uitat pe site-ul lor din nou si nu a gasit a fi mentionata cu o astfel de cerinta si nici in documentele depuse la dosarul inaintat care Cruz nu se specifica sub nicio forma acest lucru. Mentionez ca are numai note bune, nu a avut nicio restanta niciodata, iar venitul meu si al sotului pe un an de zile este 4000 Euro, deci mic si aici au recunoscut ca nu este nicio problema. Teama imi este ca viitorul unui copil bun, care ar dori sa faca si masterul acolo este in pericol, din cauza unor persoane care probabil dau dovada de rasism. As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cun un sfat, ce as putea face in cazul in care cel de la Cruz nu vor sa specifice clar care este motivul pentru care au respins dosarul si unde as putea merge mai departe cu contestatie sau cu cerere lamuriiri. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:39, 25 Mai 2012
In mod normal ar trebui sa fie precizata acea conditie.
Cereti lamuriri referitor la conditia pe care nu a indeplinit-o.
In caz de discriminare ii puteti actiona in judecata.
Va multumesc mult. Mai am nevoie de niste lamuriri. Eu am gasit legea pe net cu privire la cordarea burselor sociale la ei. dar ca si la noi legea e interpretabila. Am o rugaminte... Daca va dau linkul si va punctez unde sa va uitati cu precadere, ma puteti lamuri? Sunt sigura ca dvoastra siti cum sa interpretati cele scrise acolo. Stiu ca cele cerute de mine, pot face obiectului unei consultatii contra cost, dar sunt dispusa sa discutam acest aspect. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
kristina_ro, utilizator
Conditiile pentru bursele sociale sunt trecute pe [ link extern ]

Atat ca dupa cate vad nu s-ar incadra la niciuna din prevederi, deci nu are dreptul la bursa sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa studenti dariad dariad Care ar fi motivul si baza legala pentru care un student la master cu 10 pe linie dupa semestrul I nu mai primeste de 2 luni de zile bursa obtinuta initial (10 ... (vezi toată discuția)
Bunaseara!fiică-mea este studenta la ase marketing, a întrat ... Cristina 75 Cristina 75 Bunaseara!Fiică-mea este studenta la ASE MARKETING, a întrat la taxă și este orfana de tată. Mai am 2 copii minori,și aș dori să știu dacă studenta ... (vezi toată discuția)
Impozite in romania la venituri din u.s.a viochi viochi Buna ziua ! Fica mea a primit o bursa de studii de doctorat in U.S.A., avand o remuneratie considerata de statul roman ca venit impozabil !!! Mentionez ca a ... (vezi toată discuția)