avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pacaliti de o agentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pacaliti de o agentie

Ma indreptam catre B-dul Unirii cand am fost remarcata si oprita de o d-ra Anca, care m-a invitat la sediul agentiei mai sus mentionata, pentru a-mi prezenta o oferta de colaborare in vederea aparitiei mele in cataloagele de prezentare (reclama) a unor agentii importante, în reclame sau aparitii tv.
Ajunsa la sediu mi s-a spus ca am calitatile necesare pentru a fi model, am fost intoxicata de promisiuni de o angajata bine instruita, mi s-au facut fotografii pe un aparat digital, mi s-a completat o fisa de inscriere si mi s-a cerut o taxa de inscriere de 59,50 Ron, asigurandu-mi-se in schimbul acesteia aparitia in acele cataloage. Am achitat aceasta taxa si mi s-a spus sa revin a doua zi pentru un interviu cu directoarea acestei agentii d-ra Pavel Sandra.
A doua zi m-am prezentat la interviu unde am cunoscut-o pe directoarea escrocheriei care a inceput sa-mi spuna o alta poveste, diferita de cea anterioara, prin care mi se cerea sa achit o taxa de 184 Euro daca vreau sa beneficiez de acele aparitii in cataloagele de prezentare si de un contract pe 1 an cu agentia, sau sa achit aproximativ 300 Euro pentru un contract de 2 ani, in caz contrar voi beneficia doar de figuratie simpla. De asemenea mi s-a mai spus ca exista doua grupe, una de amatori si una de profesionisti iar in cea de amatori beneficiez doar de figuratie, pentru cealalta grupa trebuind sa achit taxele mai sus mentionate.
Am refuzat sa inchei acel contract reprosandu-I directoarei ca ma simt inselata, deoarece nu am fost informata corect in prima zi si am cerut restituirea taxei de inscriere, ceea ce mi s-a refuzat spunandu-mi-se ca am semnat un chestionar in care se precizeaza ca taxa este nereturnabila.
Credeam ca sunt indreptatita sa mi se returneze acea suma in conditiile in care agentia si-a creeat un profit pentru care nu mi-a prestat nici un fel de servicii, ci mi-a vandut niste iluzii.
Am depus si in scris cererea de restituire a taxei de inscriere primind un nr. de inregistrare, cerere la care mi s-a raspuns negativ.
In opinia dvs. este inselaciune, ma sfatuiti sa fac plangere penala impotriva lor, credeti ca reusesc sa opresc aceasta escrocherie aproape legala?
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 10:54, 6 Mai 2012
Nu sunteti unica in aceasta situatie. Ar trebui sa stim continutul EXACT a fisei de inscriere care s-a completat anterior achitarii acelei taxe. As fi foarte surprins daca pe acel act nu s-ar fi stipulat in mod expres ca taxa NU se restituie, indiferent de motive.
Desi inteleg ca sunteti revoltata, totusi nu vad unde este inselaciunea. Nu va recomand ca in vederea recuperarii sumei sa va adresati organelor de urmarire penala pentru simplul fapt ca veti pierde foarte mult timp dand declaratii, etc. - ceea ce nu cred ca merita.
Eu as inscrie aceasta suma in categoria pierderi si as invata din experienta aceasta nefericita.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Mai 2012
ContSters44758, utilizator
Inselaciune exista, iar eu o vad clar. Va dau un exemplu mai simplu dar de aceeasi factura: dvs. imi dati 5 lei pt care eu va promit o cafea aromata; a doua zi veniti dupa cafea insa eu va spun ca tb sa imi dati 100 lei daca vreti acea cafea aromata, altfel de suma achitata va pot da doar zat de cafea ...
In chestionarul de prezentare scrie urmatoarele: Info personale; Detalii antropometrice; Calitati; Disponibilitate; In ce domeniu v-ar placea sa activati? Bifat: Model; Figuratii: Teatru/Film. Acceptare termeni si conditii:
1. taxa de inscriere este 59,50 ron si este nereturnabila. Aceasta taxa asigura inscrisului posibilitatea de a participa la toate preselectiile organizate de agentie pe o perioada de 1 an de la data inscrierii.
2. Am luat la cunostinta tot ce scrie in chestionar si sunt de acord.
Sa stiti ca nici eu nu o vad ca pe o infractiune de inselaciune.
Era bine sa va fi informat anterior de a semna ceva.Acum imi pare tardiv.
Puteati intra pe forum sa intrebati sau sa fi cautat un avocat pe care sa il consultati verbal.

Respectivele persoane mizeaza pe faptul ca domnisoarele isi doresc sa ajunga vedete si ratiunea le este intunecata.
Daca domnisoarele arata si prezentabil au toate motivele sa creada asa ceva...insa...neseriozitatea agentiei nu este sanctionata penal.

Daca sunt persoane care dau pliante pe strada si mie au vrut sa imi dea acum cca un an dar am refuzat fara sa ma intereseze ce vor...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Sa stiti ca nici eu nu o vad ca pe o infractiune de inselaciune.
Era bine sa va fi informat anterior de a semna ceva.Acum imi pare tardiv.
Puteati intra pe forum sa intrebati sau sa fi cautat un avocat pe care sa il consultati verbal.

Respectivele persoane mizeaza pe faptul ca domnisoarele isi doresc sa ajunga vedete si ratiunea le este intunecata.
Daca domnisoarele arata si prezentabil au toate motivele sa creada asa ceva..
.insa...neseriozitatea agentiei nu este sanctionata penal.

Daca sunt persoane care dau pliante pe strada si mie au vrut sa imi dea acum cca un an dar am refuzat fara sa ma intereseze ce vor...

Am desprins cu voia dvs. un mic fragment din raspunsul oferit. Mi-a placut.
Da, va cred ca Dvs. vedeti clar - asa cum spuneti. Cei care sufera o nedreptate simt la fel si privesc treburile cu subiectivism. Ati expus patania aici tocmai ca sa vedeti si pareri mai putin subiective, ba chiar suficient de obiective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract in baza o.u.g. nr. 34/2014 cnicula cnicula Buna ziua, Este prima data cand postez pe acest site, asa ca va rog sa ma iertati daxa cumva nu am creat acest topic in forum-ul corect. Astazi am fost ... (vezi toată discuția)
Escrocherie sau inselaciune IonBogatu IonBogatu Buna ziua, Am fost pacalit. Mi s-a intimplat astazi. Am fost la un casting la care m-a intrebat daca doresc sa ma implic in ur matoarele activitati: sedinte ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii? Cristina Iuliana30 Cristina Iuliana30 Bună ziua! Văd că nu e prima oară când se discută acest subiect aici.. Deci, în urmă cu 2 zile, un băiat m a oprit pe mine și încă o prietena la ... (vezi toată discuția)