alina0 a scris:
Buna ziua,
Tot stau si ma gandesc... De cateva luni sunt in situatia de a fi proprietara unui apartament. Am un copil in varsta de 15 ani.
In cazul tragic in care ... eu si copilul meu...murim ...cui ii revine apartamentul meu?
Trebuie sa fac un testament in sensul asta?
Apartamentul fiind in Bucuresti si eu fiind plecata din tara...pot face testamentul in tara in care locuiesc?
Alina
Va multumesc
art. 962 C. civ. Pentru a putea mosteni, o persona trebuie sa aibe calitatea ceruta de lege sau sa fi fost desemnata de catre defunct prin testament. Art.955 alin 1,C.civ. patrimoniul defunctului se transmite prin mostenire legala, in masura in care cel care lasa mostenire nu a dispus altfel prin testament. Art. 963, alin 1 C.civ. Mostenirea se cuvine, in ordinea in ordinea si dupa regulile stabilite in prezentul titlu, sotului supravietuitor si rudelor defunctului, si anume; descendentilor, ascendentilor si colateralilor acestuia dupa caz. -alin. 2 C. civ. Descendenti au vocatie la mostenire indiferent de gradul de rudenie cu defunctul, iar colaterali numai pana la gradul al patrulea inclusiv. -alin. 3 C. civ. In lipsa mostenitorilor legali sau testamentari, patrimoniul defunctului se transmite statului ( comunei, orasului sau, dupa caz municipiului in a carei raza teritoriala se aflau bunurile la data deschiderii mostenirii)