Este admisibila cererea de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face :radiere autoturism ?
Precizez ca : vanzatorul autoturismului nu a radiat masina de pe numele sau iar cumparatorul-reclamant nu poate sa-si inmatriculeze masina pe numele sau.
In aceste conditii, reclamatul-cumparator doreste ca instanta sa dispuna radierea autoturismului de pe numele vanzatorului.
Cumparatorul este cel care are obligația de a întocmi documentația în vederea înscrierii autoturismului pe numele său și radierea acestuia din proprietatea vânzătorului.
Potrivit art.8 din Ordinul nr.1501/13 mai 2006 cumparatorul are obligația de a face cerere în acest sens și a depune toate actele autoturismului în posesia cărora a intrat în momentul cumpărării.
Nu vad care este interesul vanzatorului sa nu radieze masina,daca nu o radiaza plateste tot el impozit.Banuiesc ca poate nu si a primit tot pretul.
@ rolandmindrila
Radierea trebuie facuta de la administratia financiara cat si de la politie si se face de catre vanzator.
Din acest motiv exista nenumarate cazuri in care vanzatorul radiaza masina de la administratie iar cumparatorul nu o inmatriculeaza pe numele lui,si o poate revinde la alta persoana,pentru respectiva masina nu mai plateste nimeni impozit,cu toate ca ea apare ca inmatriculata la politie pe numele primului vanzator,practic este o mare scapare a legii,puteti citi despre asta nenumarate articole pe net.
Problema e ca , desi vanzatorul si-a primit pretul, acesta nu vrea sa radieze masina deoarece ar trebui mai intai sa-si achite impozitele la administratia financiara si nu doreste acest lucru.
In aceste conditii , cumparatorul nu poate inmatricula masina pe numele lui.
Care ar fi cea mai simpla solutie pentru ca respectivul cumparator sa poata inmatricula masina pe numele lui?
modificarea oug 195 referitoare la reducerea la 3 luni a dreptului de circulatie a masinilor inmatriculate in alte tari (Bulgaria) s-a motivat si prin faptul ca nu se mai plateau impozitele deoarece "proprietarii" acestora le radiau din circulatie din Bulgaria. personal, nu imi prea vine a da crezare unui astfel de punct de vedere, la radiere banuiesc ca si in Bulgaria trebuiesc predate nr de inmatriculare.
avand in vedere cele precizate de moderatul @gabrielapintea privind scaparea din lege referitoare la scoaterea de la admin. financiara si neinmatricularea pe o alta persoana a masinii pun urmatoarea intrebare:
in Romania exista posibilitatea ca dupa un anumit timp de la inmatriculare sa transcrii vehiculul in scopul revanzarii dar in fapt ptr a nu mai plati impozitul, fara a se sesiza cineva?
ma gandesc ca nu te verifica nimeni daca platesti impozitul la masina din moment ce politia nu cred ca are acces la o baza de date sa verifice daca masina controlata este inregistrata sau nu la admin. financiara.