BUNA ZIUA!
SUNTEM SOT SI SOTIE FOSTI ANGAJATI A UNEI SOCIETATI PRIVATE PANA LA DATA DE 12.11.2008, DEOARECE A FOST DESFIINTAT PUNCTUL DE LUCRU, CONFORM ART. 65-1 CODUL MUNCII. MENTIONAM CA NICI PANA LA ACEASTA DATA NU AM PRIMIT ADEVERINTELE TIP PENTRU INTRAREA IN SOMAJ SI NICI CARTILE DE MUNCA DESI LE-AM SOLICITAT IN NENUMARATE RANDURI.MENTIONAM CA SOCIETATEA ARE SEDIUL IN SIBIU, IAR PUNCTUL DE LUCRU A FOST IN GALATI, ORAS UNDE DEALTFEL LOCUIM SI NOI.NU AM PRIMIT NICI SALARIIE LA ZI SI NICI BANII CE NI SE REVENEAU PE CONCEDIILE DE ODIHNA DE CARE NU AM BENEFICIAT IN ULTIMUL AN.VA RUGAM SA NE INFORMATI CARE SUNT ETAPELE CE TREBUIESC PARCURSE IMPOTRIVA FOSTULUI ANGAJATOR PENTRU A PUTEA INTRA IN POSESIA ACTELOR SI SA NE SPUNETI CARE AR FI FOST TERMENUL LEGAL DE REZOLVARE A ACESTEI PROBLEME DE CATRE ANGAJATOR.
SUBLINIEM CA LA ULTIMA DISCUTIE TELEFONICA AVUTA CU ADMINISTRATORUL SOCIETATII ACESTA A REFUZAT SA NE TRIMITA ACELE ADEVERINTE SI ORICE ALTE INFORMATII, SPUNAND CA NU SUNTEM PRIORITATI ALE SOCIETATII.
VA MULTUMIM!
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediu.
De asemenea, va puteti adresa ITM-ului si pentru neplata salariilor. Pentru neplata salariilor actiunea in instanta este de competenta Tribunalului Judetean in a carui raza teritoriala locuiti dvs.
ar trebui ca mai intai sa expediati o notificare societatii unde ati lucrat.
Acest prim pas nu este obligatoriu dar ar putea sa va aduca rezolvarea fara sa mai faceti un proces la instanta.
Tocmai de aceea, ar fi bine ca aceasta notificare sa fie formulata si expediata in numele dvs. de catre o firma de avocatura. In acest fel, pe de o parte avocatul ar sti exact ce sa solicite iar pe de alta parte firma unde ati lucrat ar vedea ca "aveti ganduri serioase" iar in cazul un care nu se conformeaza ii veti da in judecata. In acest mod, cu o cheltuiala relativ mica ( onorariul avocatului pentru redactarea notificarii ) puteti obtine rezultate maxime.
In cazul in care societatea nu se va conforma nu exista alta cale decat judecata la instnata.
Cu stima,
av. Boncu Constantin
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Demisie
ionutvd
In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte munca
mari68
Buna ziua, Am lucrat la o firma de telefonie cu sediul central in Bucuresti si cu magazin in Timisoara. In data de 16.09.08 mi-a incetat contractul de munca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
huminiuc
Buna ziua,
În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)