avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Descarcare de gestiune presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Descarcare de gestiune presedinte asociatie proprietari

Buna ziua,
As dori sa cunosc care este procedura legala in cazul in care presedintele asociatiei de proprietari isi prezinta demisia ? (in sensul: cum se va descarca de gestiune (responsabilitatile pe care le are pana la momentul demisiei: pastrarea si urmarirea tinerii la zi a cartii tehnice a constructiei,angajarea prin semnatura proprie a asociatiei de proprietari in relatiile cu tertii etc).
Cine ii va tine locul pana la desemnarea unui nou presedinte ?


Conform Legii 230/2007 Art.21 (3) Presedintele asociatiei de proprietari este fie candidatul care va obtine cel mai mare numar de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa si a majoritatii proprietarilor din cadrul adunarii generale. Presedintele, in situatii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepresedinte caruia ii poate delega atributiile sale.

Multumesc pt. raspuns.
Cum ramane cu descarcarea de gestiune in special referitor la pastrarea si urmarirea tinerii la zi a cartii tehnice a constructiei.

Pur si simplu preda cartea tehnica a cladirii vicepresedintelui sau unui membru al comitetului, impreuna cu stampila si cu actele asociatiei, daca le tine la el acasa, intocmindu-se un PV.
Ultima modificare: Duminică, 6 Mai 2012
elga50, moderator
@bcory,
Spuneti-ne concret in ce situatie sunteti si poate va ajutam.
Presedintele poate s-a imbolnavit, poate a decedat, poate nu mai este compatibil...
Normal este ca in sediul asociatiei de proprietari sa existe toate documentele asociatiei inclusiv dosarele ce contin documentele cartii tehnice a bloculu, pe care vad ca puneti accent, indiferent ca presedintele mai exista sau nu pe planeta .
Intr-un caz similar, presedintele de asociatie, pur si simplu, si-a depus demisia, el afisand la avizier demisia semnata, dar ... nestampilata, chiar daca legea 230/2007 spune ca stampila sta la presedintele asociatiei.
La A.G. nimeni din cei prezenti nu a vrut sa preia responsabilitatea presedintelui, astfel ca asociatia ... a ramas sau nu fara presedinte ?
De precizat faptul ca acest presedinte a facut foarte multe ilegalitati, cat timp a "pastorit" asociatia, iar cand borcanul cu miere a ajuns la fund, in sensul ca nu se mai puteau fura sau deturna fonduri din bugetul asociatiei, el "a dat bir cu fugitii", depunandu-si demisia.:surrender:
In acest context, administratorul angajat (personal de presedinte, fara acordul asociatiei), cum poate proceda legal la intocmirea listelor de plata, intrucat presedintele/fostul , desi detine stampila asociatiei, nu doreste nici sa semneze si nici sa stampileze aceste tabele cu cheltuieli de intretinere, spunand ca el si-a dat demisia ?
Legea nu este explicita, in ce cazuri poate inceta rolul de presedinte de asociatie, unde si cui se inmaneaza toata documentatia asociatiei, etc ?
Daca ar fi sa ne luam dupa legea 230/2007, o lege lipsita de bun simt si cu multe greseli si interpretari, ar insemna sa traim ca in evul mediu, cand fiecare isi tragea turta pe seama lui, chiar incalcand drepturile celorlalti.:training:
Mentionez ca primaria, nu mai are rolul pe care il avea odata, iar asociatia nu a avut nici cenzor, nici comitet executiv, si nici nu a fost verificata/controlata vreodata de cineva in masura sa faca acest lucru.
Deci, am avut un lup, paznic la oi ...:strong:

Alte discuții în legătură

Alegere presedinte timpuriu timpuriu candidatul pentru functia de presedinte al unei asociatii de propietari deja constituite , trebuie sa fie membru al comitetului executiv ( in legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Asociatie fara cenzor marlenus71 marlenus71 De un an cenzorul nu a mai verificat actele asociatiei. La solicitarea verbala a administratorului, cenzorul solicita mai multi bani pt. efectuarea ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)