avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reintregirea salariilor si a pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reintregirea salariilor si a pensiilor

1.care salari si pensi se vor mari .2toti pensionari vor primi bani inapoi?.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 26 Mai 2012
Este vorba de spre functionarii publici carora li s-au taiat salariile si de toti pensionarii carora li s-a oprit 5,5% ca si contributie CASS.
Asteptati insa sa vedem publicat in Monitorul Oficial textul actului normativ pt a putea vedea cine si in ce conditii va beneficia.
Salariile si pensiile nu se vor mari, se vor aduce la cuantumul care a fost inainte de reducere, in cazul salariilor, inainte de impozitare cu 5,5% - contrbutie CASS, in cazul pensiilor.
In ambele situatii se vor acorda esalonat, in etape (cel putin asa se spune).
Aseara, 9.05.2012, a fost invitata la "Realitatea TV" D-na Ministru, Mariana Campeanu. In privinta pensiilor, a spus cam asa:
- pensiile din luna mai vor avea CASS retinut numai pentru suma care depaseste 740 lei, iar, incepand cu pensiile din luna iunie, se va restitui prima transa, din cele 16, egalala cu transele care au fost retinute. Pentru pensiile care sunt sub 1000 lei, transa restituirii este de 41 lei, iar pentru pensiile de peste 1000 lei, transa este de 34 lei, asta din jocul cu impozitul care se retine pt. pensiile mai mari de 1000 lei, aplicat la diferenta: cuantum pensie minus CASS, minus 1000.
- pentru salarii, se va acorda prima transa de 8% la salariul din luna iunie, care se primeste in luna iulie. Transa a doua, nu stiu exact de cat (7%?), se va da la salariul din luna decembrie 2012, care se primeste in luna ianuarie 2013.
Ultima modificare: Joi, 10 Mai 2012
ContSters228052, utilizator
O intrebare: S-a mai discutat ceva in legatura cu indexarea pensiilor, mai precis cu aplicarea Legii 263/2010 legat de acest aspect? Poate...in 2013? Multumesc!
1. Deocamdata a ramas in asteptare.

2. Modificarea unei legi sa poate face printr-o alta lege asa ca mai avem de asteptat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere cass din pensii un roman un roman bine v-am regasit ! Din comunitatea noastra a pensionarilor am aflat ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 roni carora li s-a aplicat poprirea de ... (vezi toată discuția)
Pensie militara tuilleries tuilleries Buna ziua! Unchiul meu a iesit la pensie din cadrul armatei, colonel in rezerva.As dori sa stiu daca pensia se impoziteaza.Pe decizia de pensie scrie cuantumul ... (vezi toată discuția)
Cass se retine si pensionarilor incadrati in grad de handicap? Diegutza Diegutza Buna ziua,va rog sa-mi spuneti pensionarul (pensie dupa vechime) handicapat gradul I trebuie sa plateasca CASS ? Nu beneficiaza de pensie de handicapat . Asa ... (vezi toată discuția)