avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca ma stabilesc in Germania voi mai primi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca ma stabilesc in Germania voi mai primi indemnizatia pentru CCC?

Buna ziua, mai am dreptul pana in luna ianuarie anul urmator la indemniazatia de crestere a copilului si as dori sa stiu daca ma stabilesc in germania cu sotul si fetita daca trebuie sa renunt la ea ?

Va multumesc anticipat de raspuns.O zi buna!

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:42, 20 Mai 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

2. Conform art.16(2), lit.h), din aceeasi OUG, indemnizatia pentru CCC se suspenda in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12.
Buna ziua,revin cu o intrebare referitor la subiectul de mai sus.Daca ma inregistrez cu domiciliul in germania trebuie sa ma adresez unei institutii ca sa intrerup indemnizatia sau care sunt pasi ?Aceasi intrebare o am si referitor la alocatia de stat de 200 de lei pentru fetita.

Va multumesc! O zi buna !
Va adresati Primariei unde ati depus dosarul pentru CCC si declarati in scris situatia dvs. pe viitor, asa cum ati scris aici.
Ma interesa daca sunt niste demersuri legale de facut ,din moment ce nu sunt in tara acum si nu stiu daca revin.
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
ContSters116232, utilizator
1. Incercati un e-mail la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si alocatia de stat pentru copii.

2. Intrati pe www.prestatiisociale.ro si aflati adresa de e-mail a AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatiei catre statul romän ContSters116232 ContSters116232 Buna ziua, referitor la aceasta lege 1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor: Art. 12 (1) Drepturile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinabucurenciu irinabucurenciu Buna ziua. Sotul meu primeste indemnizatie pentru crestere copil in Romania, noi avand si domiciliul in Romania, el realizand venitui aici. Suntem plecati, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)