referitor la aceasta lege 1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...
2. Conform art.16(2), lit.h), din aceeasi OUG, indemnizatia pentru CCC se suspenda in situatia in care beneficiarul nu mai indeplineste conditiile prevazute la art. 12.
Recomanda
Daca am avut domiciliu in Romania si resedinta in Germania pe parcursul a 6 luni
e corect sa inapoiez indemnizatia statului Roman sau se poate actiona in judecata?Nu am locuit permanent in astea 6 luni in Germania nu am luat nici un ban alocatie de la statul german.Sotul meu are contract de munca in Germania si eu si copilul abia acum ne=am hotarat sa ne stabilim definitiv aici.
Daca nu sunt indeplinite cumulativ cele trei conditii prevazute la art.12 din OUG nr.111/2010, atunci plata indemnizatiei se suspenda.
Prin urmare, daca dvs nu ati mai locuit in Romania o perioada de timp pe durata platii indemnziatiei pentru CCC, pentru acea perioada trebuie sa restituiti indemnizatia primita.
Multumesc mult de raspuns, dar cred ca legea asta e interpretabila.......sau prost facuta.Cum o sa se calculeze acum cati bani am de dat inapoi daca eu din 1 luna ..1 saptamana am fost plecata....am avut domiciliu in Romania si resedinta in Germania...Plus ca daca nu depuneam actele pentru a solicita alocatie in Germania nu te mai intreba nimeni nimic...#-o
Indemnizatie
Ioana177
Buna ziua,
Am un fiu nascut pe 18 sep 2012.
As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania.
Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)