avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru alcool

Buna ziua,

In 9 decembrie 2011 mi-a fost retinut permisul pentru alcool, parcasem pe o strada cu fata pe bordura si cand am dat cu spatele sa o cobor am atins usor o alta masina care astepta sa dau cu spatele. Celalalt sofer a chemat politia dupa ce mi-a cerut 300 lei si i-am spus ca nu aveam la mine, chiar nu aveam, politistii mi-au dat sa suflu in alcooltester unde imi iesise 0,62, m-au dus la spital sa-mi ia probe de sange ( la prima proba mi-a iesit 1,10, iar la a 2-a mi-a iesit 1,00 ). La spital si in declaratie le-am spus ca nu mancasem de 1 zi si o noapte nimic (chiar asa si era), m-au dus la o alta sectie unde mi-au facut poze si mi-au luat amprente. Pe data de 30 martie 2012 m-am dus din nou la sectia de politie sa intreb ce se mai intampla cu dosaru/cazul meu pentru ca nu primisem nici o citatie nimic pana la data aia.. Mi-au spus ca au primit de la parchet/ judecatorie ordin/dispozitie sa se ocupe de cazurile/dosarele din 2008c si ca pana la 2011 mai e si ca nu se poate face nimic pana nu primesc alta dispozitie... Este prima si singura mea abatere, avand permisul de 3 ani.
Intrebarea mea este cum as putea sa procedez sau ce se poate face in cazul meu... :sorry: va multumesc anticipat
Puteti solicita daca nu sa cerut deja de organul de urmarire penala un calcul retroactiv al alcoolemiei.
Angajati un avocat care sa se ocupe de cazul dvstra.
buna :am si eu o antrebare.... daca ai un dosar si o condamnare de 3anisi 2luni cu executare apedepsei definitive .dupa cat timp se prescrie pedeapsa.....dosarul este an legea circulatiei
Se prescrie dupa 8 ani si 2 luni,daca nu intervine cumva intreruperea cursului prescriptiei prin savarsirea unei noi infractiuni sau prin inceperea executarii pedepsei.
calculul retroactiv se mai poate cere si daca s-au platit analizele? ce va arata mai exact acest calcul retroactiv? m-am adresat unui avocat si mi-a spus ca nu are cu ce ma poate ajuta..
Prin calculul retroactiv al alcoolemiei se va stabilii in urma declaratiei dvstra referitoare la ora consumului,la cantitatea de alcool,a mancarii,a probelor biologice cat si a altor factori nivelul de alcoolemie pe care il aveati in momentul opririi de catre politie.

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat - perioada nedeterminata stanescu_a21 stanescu_a21 Buna ziua, in cursul serii de miercuri am fost oprit de politie pt testul de alcool care a iesit 0.89 in aerul expirat. Conform procedurilor am fost si la si ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie peste 0.80, ce sanse mai am? yahee yahee Salut spun pe scurt!!! Am fost oprit de catre un echipaj de politie. La epilotest rezultatul a fost 0.51 mg. Am fost dus la probele de sange: prima proba a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru refuzul la probe biologice. STM10 STM10 Bună ziua, Am fost oprit de poliție in urma cu 3 zile, deoarece am fost denunțat de către cineva (părerea mea). M-am urcat in mașina și nu am apucat ... (vezi toată discuția)