avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru refuzul la probe biologice.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru refuzul la probe biologice.

Bună ziua,
Am fost oprit de poliție in urma cu 3 zile, deoarece am fost denunțat de către cineva (părerea mea). M-am urcat in mașina și nu am apucat decât sa dau 5m cu spatele. Polițiștii erau deja acolo și mi-au făcut semn sa opresc. Am oprit, mi-au cerut actele și le-am dat actele, ei erau deja cu un etilotest. M-au intrebat dacă am consumat băuturi alcoolice și le-am spus ca da, am consumat 2 beri. M-au pus sa suflu in etilotest și am suflat de mai bine de 10’ori (am 2 martori care m-au vazut ca am suflat in etilotest). Părerea lor era ca nu suflu bine. M-au dus la secție și acolo m-au pus sa suflu din nou, am suflat. După care le-am propus sa mergem la recoltare de sânge (am un martor care m-a auzit ca le-am propus sa mergem la recoltare de sânge) și ei m-au pus sa suflu din nou in etilotest si am suflat. După ce am suflat, mi-au dat un formular și m-au pus sa semnez și am semnat. Eu eram derutat, deoarece nu m-a oprit niciodată poliția și nu știam cum sa procedez. După ce am semnat mi-au spus sa vin a 2-a zis. Când am revenit la secție mi-au dat o hârtie in care scria “dosar penal couf ART 337”. I-am intrebat pentru ce mi-au făcut dosar penal și mi-au spus ca pentru refuzul la probele biologice.
Dacă ma poate ajuta cineva in legătura cu problema mea, mi-ar fi de mare folos.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
STM10, utilizator
Daca ati semnat PV de constatatre a infractiunii flagrante unde s-a consemnat pozitia dvs, este destul de complicat sa rasturnati prezumtia de legalitate a actelor intocmite. Veti fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii prev. si ped. de art. 337 c.p. Ar fi bine sa va angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am refuzat sa suflu in etilotest aiurica aiurica Buna ziua Sunt foarte nedumerit cu ce mi s a intamplat azi. Cand am vrut sa plec la serviciu m am urcat in masina si un echipaj de politie s a oprit langa ... (vezi toată discuția)
Contestatie retinere permis conducere py-art py-art Buna ziua, pe data de 28 sept, duminica, eram impreuna cu cativa prieteni la pescuit pe balta Branesti, in com.Branesti - Ilfov. In jurul orelor 16, am plecat ... (vezi toată discuția)
Refuz de recoltare a probelor biologice alinaelida alinaelida Din anul 2007 am dosar penal pentru refuz de pro. biol. Nu am primit proces verbal. dovada, permisul e inca la mine , dar nu am niciun martor care sa fie ... (vezi toată discuția)