avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie retinere permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie retinere permis conducere

Buna ziua,
pe data de 28 sept, duminica, eram impreuna cu cativa prieteni la pescuit pe balta Branesti, in com.Branesti - Ilfov. In jurul orelor 16, am plecat de pe balta cu 2 prieteni sa mai cumparam cate ceva de la un magazin din zona, aproape de balta. Recunosc si nu ma sustrag de la fapta ca am baut. La 20 m de magazin, pe un drum pustiu, m-a oprit un politist. Aici incepe circul....MASINA DE POLITIE ERA BAGAT LA PANDA,INTR-UN TUFIS, imposibil de vazut de la distanta. POLITISTUL ERA SINGUR. CAND AM SUFLAT IN ETILOTEST, NU MI-A DAT SA DESIGILEZ CAPACUL DE LA ETILOTEST, NU AVEA MARTOR CAND AM SUFLAT. A OPRIT O MASINA DUPA CE AM SUFLAT SI I-A ARATAT SOFERULUI ETILOTESTUL,CA MARTOR. A trebuit sa mergem pana la sectia de politie din Branesti ca sa scoata bonul,ptr ca era descarcat....chipurile. NU MI-A DAT BONUL SI NICI PROCESUL VERBAL. Am fost dus la spital ptr recoltare de probe biologioce,unde dupa toate investigatiile si testul clinic, doctorul care m-a investigat l-a intrebat pe politist daca in momentul in care m-a oprit miroseam a alcool,raspunsul lui fiin ca nu m-a mirosit ci m-a pus sa suflu. Doctorul a trecut pe examenul clinic "pacientul nu prezinta simtome ca ar fi sub influenta alcoolului". Recunosc ca bausem,dar i-am explicat ca oricum ramaneam peste noapte la peste. Daca ma oprea in trafic,mai ziceam...dar in comuna,pe un drum pietruit,care,intradevar e strada,deci drum public......!!! #-o Cum contest felul in care m-a oprit si toate celelalte neregului ale politistului??? Problema este ca la 53 kg ale mele, mi-a iesit 0.57 ml alcool in aerul expirat...ceea ce inseamna 1.14 in sange. La valoarea aia si la 53 kg ale mele, si doctorul a zis ca ar fi trebuit sa ma aduca pe brate.... Recunosc, imi asum fapta ca m-am urcat la volan baut,dar nu am iesit in trafic!!!! dar politistul nu a gresit? Avea dreptul sa ma opreasca? Acum astept rezultatul de la IML si as vrea sa vad cum pot contesta
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 00:50, 5 Octombrie 2014
Nu stiu care vi se par dvs nereguli, dar putei sa contesti acest proces verbal, este dreptul dvs. Asta nu inseamna ca veti si castiga, mai ales ca si recunoasteti ca ati gresit si exista probe in acest sens. Trebuie sa constientizati pericolul social al acestor fapte, indiferent pe ce tronson de drum va deplasati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan adrian8484 adrian8484 Buna ziua,am cateva intrebari....In data de 16.05.2015 am fost oprit in trafic, in fiola am avut 0,62.In data de 10.02.2016 am fost chemat la politie pentru ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan florinnic90 florinnic90 In dimineata de 1 aprilie am fost oprit de un echipaj de politie in jurul orelor 4:43. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat 0.66 mg/l alcool. ... (vezi toată discuția)
Calcul alcoolemie gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie cum se calculeaza alcoolemia retroactiv de catre INML si ce ar fi trebuit sa beau/mananc (pentru ca retoractiv ... (vezi toată discuția)