avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prezenta in birourile electorale de circumscriptie ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prezenta in birourile electorale de circumscriptie locala 2012

Este obligatoririe prezenta vicepresedintelui BEC?
Din ce data se face pontajul pentru presedinte si vicepresedinte?
Cel mai recent răspuns: monicalazea , utilizator 12:39, 25 Mai 2012
Prezenta tuturor membrilor, a presedintelui cat si a vicepresedintelui in timpul desfasurarii tuturor operatiunilor specifice votarii este obligatorie. Pontajul se poate face pentru cinci zile pt presedinte si loctiitor. ( BEC= Biroul Electoral Central). Cred insa ca nu va referiti la ocupantii acestor posturi, ci la presedintele Biroului Electoral al Sectiei de votare.
Cred ca se refera la loctiitorii si presedintii Birourilor Electorale de Circumscriptie care sunt desemnati prin tragere la sorti de catre presedintele tribunalului si isi incep activitatea pe circumscriptii, in ziua imediat urmatoare.

Pontajul se face de catre presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie, pontandu-se fiecare zi in care BEC are activitate de minim 6 ore.

Prezenta loctiitorului este obligatorie cel putin pana la completarea BEC cu reprezentantii partidelor politice, deoarece pana la acea data BEC este compus doar din presedinte si loctiitor, iar deciziile, hotararile, comunicatele, procesele verbale, etc., sunt semnate de catre amandoi.

Dupa completarea BEC cu reprezentantii partidelor politice, dar si inainte de aceasta, tine locul presedintelui atunci cand acesta lipseste.
Buna ziua ,
Daca Biroul electoral de Circumscriptie nu are activitate nu se ponteza ziua ?
Multumesc.
O zi placuta tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie electorala si informatii generale despre alegeri george-neagu george-neagu Pentru ca suntem in an electoral si intrebarile legate de alegeri (ale celor care ar dori sa candideze sau ale votantilor) sunt din ce in ce mai multe, am ... (vezi toată discuția)
Revocarea presedintelui sectie de votare zolimaier zolimaier Buna ziua, Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: am fost numit definitiv in functia de presedinte al unei sectii de votare, iar joi (31.05.2012) am ... (vezi toată discuția)
Alegeri 2012 - presedinte sectie de votare epopa70 epopa70 As dori sa stiu cum ma pot inscrie pe listele pentru presedinti de sectie votare? Unde se fac inscrierile si cine ma poate informa? (vezi toată discuția)