avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prelungire suspendare activitate societate cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prelungire suspendare activitate societate cu raspundere limitata

Am o firma care are activitatea suspendata pe 3 ani pana la data de 31.05.2012.
Din motive obiective nu pot relua activitatea si doresc sa prelungesc suspendarea. Cum pot proceda si pe ce termen ? Este important sa incep demersurile cat mai urgent pentru a nu intra in criza de timp. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana_gabriela , utilizator 13:39, 26 Noiembrie 2012
Din pacate numai puteti.

Legea va permite de cate ori doriti dvs dar cumulat sa nu depasiti mai mult de 3 ani.

Cu stima.
unde scrie cumulat prietene?...in legea 31 nu scrie,, cumulat''ci >maxim 3 ani> adica perioada cea mai lunga de suspendare a activitatii permisa >poti sa-ti reiei activitatea cand vrei in acesti 3 ani...pe urma se lichideaza din oficiu....dar daca eu platesc impozit pe o luna dupa acesti 3 ani si o suspend din nou pe 2 ani ce te deranjeaza pe tine s-au statul roman ?
Art 237 cu privire la dizolvarea societatii:
..............................

(2) Dispozitiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile in cazul in care societatea a fost in inactivitate temporara, anuntata organelor fiscale si inscrisa in registrul comertului. Durata inactivitatii nu poate depasi 3 ani.

Reiese ca societatea poate fi suspendata de mai multe ori, dar insumat sa nu depaseasca 3 ani.

Utilizatorul a specificat ca
are activitatea suspendata pe 3 ani pana la data de 31.05.2012

Din motive obiective nu pot relua activitatea

Consultati si Oficiul Registrului Comertului.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Flavius1984, utilizator
Se poate prelungi suspendare de cate ori vrei, cu conditia sa nu depaseasca 3 ani un cicu de suspendare. Obligatoriu la exipirarea termenului trebuie sa hotarasti daca o reiei sau o suspenzi din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cate ori se poate suspenda activitatea unei firme? derderian derderian am o firma care am ai avut suspendata activitatea intre 2001 si 2004. se mai poate suspenda acum, de exemplu intre 2010 si 2013??? va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Societati inactive sanda-popovici sanda-popovici care sunt consecintele daca un SRL declarat inactiv la reg comertului pe o perioada de 3 ani, nu isi reia activitatea la expirarea acestui termen? daca nu ... (vezi toată discuția)
Art 237 legea 31/1990 gaina gaina potrivit art 237 (1) La cererea oricărei persoane interesate, [b]precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa ... (vezi toată discuția)