avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale art 237 legea 31/1990
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

art 237 legea 31/1990

potrivit art 237
(1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al
Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în
cazurile în care
: a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni; b) Abrogat c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinta cunoscută
; d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii.
(2) Dispoziţiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a
fost în inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul
comerţului. Durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani
.

Sa inteleg ca in situatia in care se implinesc cei 3 ani de suspendare intervine sanctiunea dizolvarii la cererea ONRC. Pun aceasta intreabare intrucat am mai vazut opinii conform carora, dimpotriva, ONRC dispune reluarea activitatii din oficiu.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 09:10, 4 Aprilie 2013
Dupa 3 ani de suspendare a activitatii , ONRC declara din oficiu reluarea activitatii.
unde scrie acest lucru?
Nu trebuie sa scrie nicaieri. Atata timp cat ati cerut suspendarea pentru 3 ani, se subintelege ca la expirarea acestui termen, societatea redevine activa.
multumesc pt. raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma ContSters60781 ContSters60781 Am vazut ca s-a mai scris pe tema aceasta insa nu chiar ce doresc eu sa stiu. In ce lege gasesc baza pentru suspendarea activitatii unei firme ? Pe cat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma onrc alin_bv alin_bv Spuneti-mi va rog, o firma ar putea fi dizolvata de catre ONRC la propunerea Administratiei Financiare chiar daca are activitatea suspendata ? Va multumesc (vezi toată discuția)