avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare judecatoreasca

Stie cineva daca mereu s-a pus pe hotararile judecatoresti stampila cu definitiv si irevocabil in momentul in care au trecut termenele de apel/recurs?
Sau au fost si perioada in care se punea doar mentiunea de definitiv pe sentinte?
Daca intr-o sentinta se scrie ca este cu apel in X zile de la comunicare iar pe respectiva sentinta apare stampila dreptunghiulara si este scrisa de mana doar sintagma "definitiva" inseamna ca persoana trebuie sa mai mearga cu sentinta pe la judecatorie sa-i mai scrie si irevocabila?
Este vorba de o sentinta prin care se constata vanzarea-cumpararea unui imobil sentinta pe care este aplicata si stampila de la Registrul de transcriptiuni.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 20:29, 7 Mai 2012
Dupa expirarea termenului de apel/ recurs mergeti la judecatorie si investiti hj cu formula definitiva si irevocabila.
Alta era intrebarea... Ma intreb, dupa ce va intra in vigoare Codul de Procedura Civila pe sentinte se va pune doar mentiunea de definitiv, asa e? Intrebarea era daca pe sentinte au fost perioade in care stampila era doar cu definitiv fara irevocabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca bep bep Stie cineva daca mereu s-a pus pe hotararile judecatoresti stampila cu definitiv si irevocabil in momentul in care au trecut termenele de apel/recurs? Sau au ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Recurs respins hotarare definitiva si irevocabila craciun jean craciun jean Am nevoie de o lamurire. Acum aproximativ trei luni de zile am castigat in prima instanta un litigiu de munca si apoi am legalizat sentinta civila la tribunal ... (vezi toată discuția)