Am nevoie de o lamurire. Acum aproximativ trei luni de zile am castigat in prima instanta un litigiu de munca si apoi am legalizat sentinta civila la tribunal cu mentiunea definitiva. Dupa ce am aproximat daca a trecut termenul in care societatea x cu care m-am judecat putea depune recurs m-am dus din nou la tribunal unde mi s-a adaugat si stampila cu mentiunea irevocabila. Ulterior am aflat ca de fapt hotararea nu era si irevocabila, societatea facuse recurs in termen dar hartia depusa de ei se ratacise pe la tribunal. Eu nestiind pana in acel moment ca de fapt acea hotarare nu era si irevocabila m-am prezentat la politie cu aceasta unde am facut o plangere penala deoarece societatea in cauza nu vroia sa-mi dea salariul si banii pe concediu pe care acea sentinta ii obliga sa mi-i dea. Precizez ca aceasta hotarare este si executorie de drept. Dupa o saptamana sunt invitata eu la politie deoarece societatea facuse o plangere penala impotriva mea pt ca se descoperise ca ei facusera intr-adevar recurs si hotararea nu avea cum sa fie si irevocabila. Lucrurile s-au lamurit deoarece nu era vina mea dar domnul politist mi-a spus ca nu ma pot folosi de acea hotarare pentru ca era falsa ea nefiind si irevocabila fiind atacata prin intermediul recursului si sa astept sa vad daca recursul facut de societatea x va fi respins sau nu. Luna aceasta s-a judecat si recursul si a fost respins ca nefondat. Am primit si hotararea de la curtea de apel prin care mi se spune ca recursul formulat de societea x a fost respins ca nefondat si cu mentiunea irevocabila. Astazi am sunat din nou la politie ca sa le duc hotararea care a venit de la ploiesti si mi s-a spus sa trec din nou pe la tribunal sa vad ce este cu prima hotarare care de fapt nu era si irevocabila. Intrebarea mea este daca recursul societatii a fost respins prima hotarare nu devine automat si irevocabila? Si daca prima data mi s-a pus irevocabila si de fap nu era si acum este cei de la tribunal trebuie sa-mi dea mie o alta hartie in locul aceleia care sa fie valabila si pe care o pot folosi sau a devenit valabila aceasta pe care o am deja?Si daca prima hotarare este executorie de drept cei de la politie chiar daca ea avea mentiunea gresita pe ea irevocabila nu trebuiau sa demareze totusi ancheta penala impotriva societatii? Eu daca am acum hotararea prin care le-a fost respins recursul si daca prima hotarare este executorie de drept pot sa-i execut silit sa-mi iau banii? Va rog frumos sa-mi raspundeti ca sa inteleg cum pot face sa-mi iau banii care mi se cuvin si cum pot face societatea sa raspunda in fata legii pentru nerespectareahotararilor judectoresti pentru ca sincer eu nu mai inteleg nimic. Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
D-l politist nu cunoaste legea: hotararile in fond sunt obligatorii si executorii de drept.Dupa parerea mea, daca tot ati avut atata rabdare, asteptati si motivatia Curtii de Apel unde va scrie clar ca decizia este definitiva si irevocabila si atunci urmati pasii urmatori:
- mergeti mai intati la executorul judecatoresc si daca nu se rezolva creanta atunci faceti plangere prealabila pentru neexecutarea unei sentinte judecatoresti.
Succes
Trbuie sa scoeti o noua hotarare legalizata cu mentiunea de finitiva si irevocabila( unde se va mentiona nr. deciziei din recurs) apoi mergeti la executorul judecatoresc cu ea sa v-o puna in executare.