avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG - Este necesarã, dupã alegeri, validarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG - Este necesarã, dupã alegeri, validarea conducerii la judecatorie?

În cazul unei asociații, în urma unui proces de alegere, se schimbă președintele și consiliul director. Aceștia trebuie validați de judecătorie? Sau sunt considerați recunoscuți de asociație și vor putea exercita atribuțiile (precum semnat de contracte)? Sau se stabilește prin statut?
Cel mai recent răspuns: razvan_deaconescu , utilizator 12:07, 7 Mai 2012
ART. 33 din OG nr.26/2000:
(1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8 - 12.
(2) Cererea de înscriere a modificării va fi însoţită de hotărârea adunării generale, iar în cazul modificării sediului, de hotărârea consiliului director.
....
Instanta nu valideaza alegerile din cadrul unui ONG .. la instanta depuneti doar actele privind modificarea componentei organelor de conducere a ONG-ului..
Mulțumesc de răspuns.

Pentru schimbarea conducerii este, deci, nevoie, pe lângă procesul verbal de alegeri, de actualizarea actului constitutiv? Acestea pot fi autentificate de un notar sau trebuie neapărat atestate de un avocat? Care este termenul limită în care trebuie depuse actele din momentul procesului de alegeri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare componenta organe de conducere casa de ajutor reciproc legally brunette legally brunette Buna ziua ! Imi puteti da detalii privind procedura de modificare a componentei nominale a organelor de conducere pentru un CAR si notificarea acesteia catre ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie enacheii enacheii Ce acte sunt necesare pentru dosarul care trebuie depus la judecatorie in cazul schimbarii presedintelui la o asociatie studenteasca? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu beatrice-gabriela beatrice-gabriela buna ziua as dori sa stiu: 1. unde trebuie sa merg pentru a-mi schimba sediul ong-ului si ce acte imi trebuie? 2.in cazul in care un ong se desfiinteaza ce ... (vezi toată discuția)