Am construit o casa de vacanta si o anexa in regie proprie. Mentionez ca am avut autorizatie.La vremea cand am terminat-o, am declarat-o la fisc cu o anumita suprafata, dupa masuratorile pe care eu insumi le-am facut si am platit cca 4-5 ani impozitul aferent. In anul 2011 am hotarat sa fac cadastru. Am constatat ca masuratorile mele nu corespundeau cu cele ale cadastristului. Presupun ca va trebui sa refac declaratia de impunere pentru a intra in legalitate. As vrea sa stiu ce consecinte, neplacute, va avea demersul meu. Va multumesc anticipat.
Veti depune o noua declaratie(rectificativa) prin care veti declara suprafetele reale si veti anexa si documentele intocmite de cadastrist.
Inspectorii vor recalcula impozitul pe cladiri datorat de dvs pe ultimii 5 ani si va vor transmite o declaratie de impunere.
Consecinte neplacute :veti avea de plata diferente de impozit si sume accesorii daca suprafata constatata la masuratori este mai mare decat cea declarata initial .
Masurare case
mincinosul
Bună ziua, sunt functionar la o primarie rurală si am constatat că o parte din proprietarii de case nu au declarate la registrul agricol și implicit la ... (vezi toată discuția)