avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... declaratie impunere cladire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

declaratie impunere cladire

Am construit o casa de vacanta si o anexa in regie proprie. Mentionez ca am avut autorizatie.La vremea cand am terminat-o, am declarat-o la fisc cu o anumita suprafata, dupa masuratorile pe care eu insumi le-am facut si am platit cca 4-5 ani impozitul aferent. In anul 2011 am hotarat sa fac cadastru. Am constatat ca masuratorile mele nu corespundeau cu cele ale cadastristului. Presupun ca va trebui sa refac declaratia de impunere pentru a intra in legalitate. As vrea sa stiu ce consecinte, neplacute, va avea demersul meu. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:07, 7 Mai 2012
Veti depune o noua declaratie(rectificativa) prin care veti declara suprafetele reale si veti anexa si documentele intocmite de cadastrist.

Inspectorii vor recalcula impozitul pe cladiri datorat de dvs pe ultimii 5 ani si va vor transmite o declaratie de impunere.

Consecinte neplacute :veti avea de plata diferente de impozit si sume accesorii daca suprafata constatata la masuratori este mai mare decat cea declarata initial .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare impozit cladire ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am o intrebare legata de recalcularea impozitului pe cladiri/teren. in 2011 am cerut un certificat fiscal de la DGITL, fiindu-mi necesar pentru ... (vezi toată discuția)
Impozitare constructie noua pers.fizica popromeo popromeo Bloc construit , receptionat si intabulat. Destinatie :Imobil multifunctional La declararea imobilului la fisc si calculul valorii de impozitare apar ... (vezi toată discuția)
Masurare case mincinosul mincinosul Bună ziua, sunt functionar la o primarie rurală si am constatat că o parte din proprietarii de case nu au declarate la registrul agricol și implicit la ... (vezi toată discuția)