avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Secretarul de comuna si domeniul asistentei sociale
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Secretarul de comuna si domeniul asistentei sociale

Buna ziua! Referitor la aceasta functie de secretar UAT, care este o functie de conducere ,asa cum ne arata L 188, as dori sa aflu daca un functionar public din clasa I, respectiv un inspector principal , licentiat in administratie publica si absolvent al unor cursuri postuniversitare in domeniu asistentei sociale( intrucat acest functionar este incadrat in compartimentul de asistenta sociala din aparatul de specialitate al primarului) poate participa la concursul de ocupare al postului de secretar UAT? Acestei persoane i s-a sugerat ideea ca nu ar putea participa la concurs pe motiv ca aceasta postuniversitara in domeniul asistentei sociale nu este "in domeniul administratiei publice"...Stiu k pentru aceasta functie de conducere se cer master sau postuniversitara in specialitatea studiilor, totusi as dori sa aflu daca nu cumva este vorba de o interpretare stricto sensu. Cum poate fi negat faptul ca acest compartiment nu face parte din domeniul administratiei publice, atat timp cat primarul si consiliul local au atributii in acest sens? Poate fi aceasta interpretare catalogata drept reavointa sau doar o exagerare ? Pana la urma intrebarea mea este urmatoarea: Este sau nu asistenta sociala(cel putin cea data in competenta atutoritatilor locale) domeniu al administratiei publice ?Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tpopa , utilizator 17:16, 8 Mai 2012
Administratia publica, ca specializare si disciplina de studiu este una, iar asistenta sociala este alta (doua facultati diferite). Problema este ca articolul care prevede studiile de masterat pentru recrutarea in functia publica de conducere este suspendat de art. 31 din legea 284/2010 pana in anul 2015, asa ca...
Asa ca....functionarul respectiv poate participa la concurs iar in cazul in care ocupa postul de conducere are obligatia ca pana in 2015 sa absolve master sau postuniversitar in domeniul administratiei publice. Va multumesc foarte mult pentru promptitudne! Va doresc toate cele bune !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare la concurs pentru ocuparea postului de secretar de comuna Lafayette68 Lafayette68 Aş fi foarte recunoscător dacă o persoană competentă mi-ar răspunde la următoarea întrebare: Poate participa la un concurs organizat în vederea ... (vezi toată discuția)
Administratie timoftel timoftel Buna ziua , am absolvit facultatea de stiinte administrative cu diploma de licenta in anul 2006 , durata studiilor 4 ani si as vrea sa stiu daca este necesar ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru a detine functia de secretar al unei comune ContSters366526 ContSters366526 Am absolvit facultatea de zootehnie si urmez un master in administratie publica, pot detine functia de secretar al unei x comune?Mentionez ca momentan detin ... (vezi toată discuția)