avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... verificare material de constructie si clasa de seism ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

verificare material de constructie si clasa de seism incadrata

Buna ziua,

As dori sa cumpar un apartament intr-un bloc si am cateva nedumeriri.

Cum as putea verifica urmatoarele chestii ( in ce acte exista informatia ) :
* din ce a fost construit blocul (placi prefabricate, caramida, BCA, beton turnat in cofraje - monolit, etc...)
* normativ pentru proiectarea antiseismica dupa care a fost construit imobilul. Am vazut ca au fost date mai multe (prin anii '63,'78,'81,'92 ...) dar spre exemplu daca blocul e din 81 inseamna ca in 81 s-a terminat constructia si ma indoiesc ca a fost construit conform cu normativul din 81.
* daca are bulina rosie sau nu
* in ce clasa de risc seismic este incadrata (1,2,3,4).

Aceste sunt aspectele la care m-am oprit insa daca credeti ca sunt superficiale sau incomplete dati-mi de stire.

mersi,
Exista vreun contract de constructie al blocului sau ceva de genul in care sa fie specificate aceste lucruri ?
Sau cei de la primarie ar trebui sa stie lucruri de genul acesta ? (daca are bulina rosie etc...)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament intr-un bloc din 1930-1940; merita? cosmin b. cosmin b. Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu niste informatii, sfaturi, lamuriri... Am gasit un apartament de vanzare in zona centrala a Bucurestiului- Universitate mai ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru asflatator si dulgher SilviaNedelcu SilviaNedelcu Buna ziua, ma intereseaza si pe mine fisa postului pentru asfaltator, dulgher si pavator. Daca ma puteti ajuta, va rog sa l trimiteti pe adresa de e-mail: ... (vezi toată discuția)