buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am pe cineva in familie care e pensionar si a primit o somatie cum ca trebuie sa dea inapoi niste sume de bani. aceasta notificare este titlu executoriu si se poate contesta in 15 zile. intentionez sa contest notificarea si sa fac o contestatie la executare. e in regula asa sau exista si alta varianta?
de asemenea, daca fac contestatie la executare se plateste taxa de timbru si timbru judiciaR?
doresc ca prin actiune sa cer si suspendarea executarii [ana la solutionarea cauzei, pentru aceasta exista taxe suplimentare? auzisem ceva de o cautiune, dar nu stiu daca se aplica.
multumesc mult de tot!!!!!!
Contestatia la executare se timbreaza conform legii. Valoarea maxima a taxei este de 194 lei. Timbrul judiciar poate fi de maxim 5,00 lei.
In cadrul suspendarii se achita o taxa de timbru de 10,00 lei si timbru judiciar de maxim 5,00 lei.
Valoarea cautiunii este de maxim 10% din valoarea contestata. Cautiunea se va recupera dupa ramanerea irevocabila a contestatiei la executare.
Contestatia la executare este scutita de plata taxei judiciare de timbru (art. 153, lit. i) coroborat cu art. 157 din Legea nr. 263/2010). Cautiune, insa, veti plati potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
Taxa de timbru
Luoana Mihaela
Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)