avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestatie la executare impotriva unei somatii emise ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie la executare impotriva unei somatii emise de casa de pensii

buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. am pe cineva in familie care e pensionar si a primit o somatie cum ca trebuie sa dea inapoi niste sume de bani. aceasta notificare este titlu executoriu si se poate contesta in 15 zile. intentionez sa contest notificarea si sa fac o contestatie la executare. e in regula asa sau exista si alta varianta?

de asemenea, daca fac contestatie la executare se plateste taxa de timbru si timbru judiciaR?

doresc ca prin actiune sa cer si suspendarea executarii [ana la solutionarea cauzei, pentru aceasta exista taxe suplimentare? auzisem ceva de o cautiune, dar nu stiu daca se aplica.
multumesc mult de tot!!!!!!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 15:51, 9 Mai 2012
Contestatia la executare se timbreaza conform legii. Valoarea maxima a taxei este de 194 lei. Timbrul judiciar poate fi de maxim 5,00 lei.
In cadrul suspendarii se achita o taxa de timbru de 10,00 lei si timbru judiciar de maxim 5,00 lei.
Valoarea cautiunii este de maxim 10% din valoarea contestata. Cautiunea se va recupera dupa ramanerea irevocabila a contestatiei la executare.
multumesc!
se timbreaza chiar dc e vorba de asigurari sociale, care sunt exceptate de la plata taxei de timbru?
Cine a emis documentul pe care doriti sa-l contestati?
casa de pensii..
Contestatia la executare este scutita de plata taxei judiciare de timbru (art. 153, lit. i) coroborat cu art. 157 din Legea nr. 263/2010). Cautiune, insa, veti plati potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am formulat o cerere in instanta pentru contestarea si suspendarea executarii unui Titlu Executoriu si a unei Somatii de Plata emise de catre Finante si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare netimbrata? nicoleta_85 nicoleta_85 Am o contestatie la executare prin care se solicita anularea executarii dar si suspendarea pana la judecarea contestatiei. Contestatoarea nu a depus taxa de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)