as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie.
Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie urmarita cu bunurile mobile si imobile, prezente si viitoare, in cazul neplatii la termen a sumei datorate. Debitorul nu a onorat plata si ulterior creditorul solicita punerea in executare a acestuia, asupra imobilului cu teren al sau.
Acest teren cu imobil este insa proprietate comuna cu o ruda a sa, si vreau sa stiu daca este posibila ducerea la indeplinire a acestei executari, sau ce credeti ca va hotara judecatorul in acest caz?
As dori sa stiu care este valoarea taxei judiciare de timbru si timbrul judiciar aferente contestatiei la executare.
Creanta este in valoare de 41.400 euro( debit conform titlurilor executorii)+ 7.743,60 lei( cheltuieli de executare, onorariu executor judecatoresc, taxa timbru)
Se poate proceda la executare silita a bunului, creditorul cerand partajarea si apoi executarea asupra bunului care cade in lotul debitorului. Taxa judiciara de timbru pentru contestatia la executare se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, dar nu poate depasi 194 lei. Taxa judiciara de timbru se plateste la primarie
La o valoare a bunurilor care urmeaza a fi executate de 70 mil lei vechi ce valoare are taxa judiciara?
Dar timbrul judiciar? Va rog sa ma ajutati, am inteles ca o contestatie la executare timbrata necorespunzator nu este luata in calcul.
Tocmai a raspuns D-na Florentina: 197 lei. Indiferent de valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta aceasta taxa de tb. de 197 lei nu poate fi depasita! Pe langa asta va trebui sa mai platiti si un timbru judiciar in valoare de 5 lei.
Doamna, timbrati cu cat puteti iar instanta, pana la termen este obligata sa va puna in vedere timbrajul corespunzator judecarii cererii. Doar daca , dupa ce vi s-a pus in vedere valoare taxei, nu a-ti timbrat corespunzator, abia atunci cererea de chemare in judecata se poate anula ca netimbrata.