avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!
Am facut o cerere de suspendare si anulare a unei executari silite!
Acum Am primit citatie de la judecătorie,im care am dreptul la întâmpinare si totodata mi se cere o taxa de 999 lei sub sancțiunea anularii cererii in termen de 10 zile!
Intrebare 10 zile lucrătoare sau calendaristice?
Acei 999 lei mi-i cere pentru a suspenda executarea?
Unde se plătește acei 999 lei?
Rog răspuns!
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu scrie in adresa comunica de instanta pentru ce se solicita taxa de timbru de 999 lei ?

Daca dvs sunteti el care a contestat executarea silita nu puteti formula si intampinare, cel mult este vorba de raspuns la intampinare.

Aveti mai jos modalitatea de calcul a taxei de timbru in cazul executarii silite.

Articolul 10 din OUG 80/2013.

(1) În materia executării silite, următoarele cereri se taxează astfel:

b) cereri de suspendare a executării silite, inclusiv a executării provizorii - 50 lei;

(2) În cazul contestației la executarea silită, taxa se calculează la valoarea bunurilor a căror urmărire se contestă sau la valoarea debitului urmărit, când acest debit este mai mic decât valoarea bunurilor urmărite.
Taxa aferentă acestei contestații nu poate depăși suma de 1.000 lei, indiferent de valoarea contestată. În cazul în care obiectul executării silite nu este evaluabil în bani, contestația la executare se taxează cu 100 lei.

Art. 40 din OUG 80/2013

“Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru“, al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.”

Pentru a se dispune suspendarea executarii silite, va atrebui sa achiati si o cautiune care va fi stabilita de instanta.

In calculul termenului nu intra prima si ultima zi, daca termenul se implineste intr-o zi de sarbatoare, acesta se prelungeste pana pe data primei zi lucratoare.


Va multumesc pentru raspuns!
In citatie scrie asa :"CU MENȚIUNEA DE A ACHITA O TAXA JUDICIARA DE TIMBRU IN CUANTUM DE 999 LEI SUB SANCȚIUNEA ANULARII CERERII CA NETIMBRATA!"

Da, intr-adevar este raspuns la intampinare,eu sunt cel care a facut contestație la executare,executarea este pentru suma de 14 000 lei!
La ce ziceti dvs ca se refera?
Taxa de timbru datorata de dvs. pentru contestatia la executare si cerere de suspendare a executarii silite este de 855 lei, deci instanta v-a calculat o taxa de timbru mai mare decat cea datorata.

Daca nu au trecut 3 zile, calculate pe zile libere (5 zile calendaristice) de la data cand v-a fost comunicata taxa, aveti posibilitatea sa formulati cerere de reexaminare impotriva
modului in care instanta a stabilit cuantumul taxei de timbru.
Au trecut acele 5 zile care ziceti dvs!
Dar daca va fi câștig de cauză de partea mea,aceasta taxa imi va fi restituita,nu?
Deci dupa cum ziceti dvs,daca platesc aceasta taxa de timbru,executarea va fi suspendata pana la finalizarea contestatiei,nu?
Va multumesc din suflet pt amabilitatea dvs!
Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru pentru contestatie la executare elenealina elenealina Puteti sa ma lamuriti care este valoarea taxei de timbru daca vreau sa depun o contestie la executarea silita.Precizez ca suma executarii silite este de 350481 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita popalucian popalucian Vreau sa stiu daca pot depune eu singur o contestatie impotriva unei executari silite. Daca exista un raspuns , as dori sa imi spuneti si costurile care ... (vezi toată discuția)
Taxa contestatie echinacee echinacee Buna ziua! are este valoarea pe care trebuie sa o platesc ca si taxa de timbru ,pt o contestatie la executare? (vezi toată discuția)