Nu stiu daca aici trebuie postat, dar sper sa gasesc un raspuns.
Situatie: am primt prin posta un colet in care era cu titlu de material promotional un set de reviste pentru bucatarie. Am completat un talon prin care doream sa-mi mai trimita si alte reviste si am trimis talonul catre firma care mi-a trimis revistele. Nu am semnat nici un contract. Nici o alta hartie.
Aproximativ dupa 1 luna mi primesc un set de reviste, dar erasi o instiintare cum ca trebuie sa platesc suma X de bani.
Nu am platit respectiva suma.
Dupa alte 2 luni (astazi) primesc un plic in posta prin care sunt instiintat de catre firma ce mi-a trimis revistele ca bla bla..nu am platit suma X..bla bla...cauza pentru care ei vor inainte dosarul meu catre o firma de recuperare debite (asta daca nu ma misc pana pe data de 12 Dec 2009 si sa platesc suma X).
Intrebare: poate cineva sa-mi spuna (din punct de vedere legal/juridic) daca ar trebui sa-mi fac griji sau sa nu-mi fac in privinta "amenintarii". Avand in vedere ca nu am semnat absolut nici un contract/factura cum ar putea ei sa trimita firma de recuperare debite peste mine? Ce si cum ar putea acea firma recupera suma X daca nu exista un contract?
Cand ati completat talonul pentru a doua serie de reviste ati citit tot? Poate era ceva mascat acolo? Nu ati solicitat lamuriri telefonic la acea firma despre suma datorata?