avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reviste primite in posta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reviste primite in posta

Nu stiu daca aici trebuie postat, dar sper sa gasesc un raspuns.
Situatie: am primt prin posta un colet in care era cu titlu de material promotional un set de reviste pentru bucatarie. Am completat un talon prin care doream sa-mi mai trimita si alte reviste si am trimis talonul catre firma care mi-a trimis revistele. Nu am semnat nici un contract. Nici o alta hartie.

Aproximativ dupa 1 luna mi primesc un set de reviste, dar erasi o instiintare cum ca trebuie sa platesc suma X de bani.
Nu am platit respectiva suma.

Dupa alte 2 luni (astazi) primesc un plic in posta prin care sunt instiintat de catre firma ce mi-a trimis revistele ca bla bla..nu am platit suma X..bla bla...cauza pentru care ei vor inainte dosarul meu catre o firma de recuperare debite (asta daca nu ma misc pana pe data de 12 Dec 2009 si sa platesc suma X).

Intrebare: poate cineva sa-mi spuna (din punct de vedere legal/juridic) daca ar trebui sa-mi fac griji sau sa nu-mi fac in privinta "amenintarii". Avand in vedere ca nu am semnat absolut nici un contract/factura cum ar putea ei sa trimita firma de recuperare debite peste mine? Ce si cum ar putea acea firma recupera suma X daca nu exista un contract?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bbking , utilizator 20:15, 10 Decembrie 2008
Cand ati completat talonul pentru a doua serie de reviste ati citit tot? Poate era ceva mascat acolo? Nu ati solicitat lamuriri telefonic la acea firma despre suma datorata?
nu era nimic mascat.

sun amine la un numar de la ei, sa-i intreb de sanatate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reviste primite prin posta bbking bbking Nu stiu daca aici trebuie postat, dar sper sa gasesc un raspuns. Situatie: am primt prin posta un colet in care era [u]cu titlu de material promotional [/u]un ... (vezi toată discuția)
Colete nesolicitate knight_ess knight_ess Buna ziua. Am nevoie de un raspuns avizat in urmatoarea situatie: Mama mea a gasit intr-o revista un talon care spunea ca primesti niste materiale (exercitii ... (vezi toată discuția)
Mie imi pare ,,hartuire - primesc facturi pentru colete pe care nu le-am primit TARGOVISTEANUL TARGOVISTEANUL O anumita firma care trimite prin posta reviste de limbi straine,mi-a trimis la un moment dat facturi si pentru colete pe care nu le-am primit. Le-am ... (vezi toată discuția)